Περιφερειάρχη και Μητροπολίτη εμπλέκει στο θέμα των σκουπιδιών!

on .

RIZOPOYLOS SPYROS

• «Θέτω υπό αμφισβήτηση τους λόγους της καθυστέρησης στη δημιουργία των σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων (ΣΜΑ) που επικαλείται η Περιφέρεια.

Εκτιμώ ότι ήταν μια απόφαση κουτοπόνηρης λογικής, με στόχο να συνεχιστούν οι μεγάλες ρήτρες με βάση την υπάρχουσα σύμβαση με τη συγκεκριμένη εταιρεία ώστε να αναγκαστούμε να δεχθούμε χωρίς δεύτερη κουβέντα τα σκουπίδια από την Κέρκυρα και τη Λευκάδα προκειμένου τα χρήματα που θα εισπραχθούν να τις καλύπτουν».
Αυτή το σοβαρή δήλωση – καταγγελία κάνει ο επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου» στο περιφερειακό συμβούλιο Σπ. Ριζόπουλος, εμπλέκοντας στο θέμα και τη Μητρόπολη Ιωαννίνων. Αναφέρει συγκεκριμένα ότι: «Σε αυτό το κόλπο η ευθύνη και συμμετοχή της Μητρόπολης Ιωαννίνων είναι άμεση καθότι προεκλογικά διαμορφώνοντας τις συνθήκες ένταξης των Ιωαννίνων στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες για την ανακύκλωση ξεκίνησε μια ολόκληρη καμπάνια.
»Αμφιβάλω αν η Μητρόπολη Ιωαννίνων και ο κ. Μάξιμος προσωπικά έχει το παραμικρό πραγματικό ενδιαφέρον για την ανακύκλωση. Μοναδικό του μέλημα είναι να σταματήσει να εκτίθεται ο Περιφερειάρχης για ένα εργοστάσιο το οποίο ουσιαστικά επιβαρύνει οικονομικά όλη την Ήπειρο», υπογραμμίζει ο κ. Ρζιόπουλος.
Και μεταξύ άλλων, σημειώνει: «Η πρόταση των Οριζόντων Ηπείρου προς την περιφέρεια Ηπείρου είναι συγκεκριμένη: «Αντιταχτείτε στην επιβολή της απόφασης του υπουργείου Εσωτερικών αξιοποιώντας όλα τα ένδικα μέσα καταφεύγοντας στο ΣτΕ εναντίον του υπουργείου Εσωτερικών. Όσον αφορά την τοποθέτηση του κ. Ζάψα, η ενοχή της δικής του παράταξης είναι άμεση. Γιατί κατά τη διάρκεια της δικής του αντιπολιτευτικής θητείας σιώπησε και δεν είπε απολύτως τίποτε για το μείζον αυτό θέμα». Και ο κ. Ριζόπουλος καταλήγει τονίζοντας ότι «τη σχέση διαπλοκής της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού στην Ήπειρο δεν θα την πληρώσουν οι Ηπειρώτες…».