Επί τάπητος τα προβλήματα του επιχειρηματικού κόσμου

on .

AMYRAS EPIMELHTHRIO

• Τα μεγάλα προβλήματα του επιχειρηματικού κόσμου που ζητούν άμεση λύση αλλά και θέματα εκσυγχρονισμού του Επιμελητηριακού Θεσμού συζήτησε ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Αμυράς με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρη Δημητρίου, τον Α΄ Αντιπρόεδρο Ι. Μήτση και τον Β΄ Αντιπρόεδρο Χ. Παπαρούση.
Πιο συγκεκριμένα, τέθηκαν τα προβλήματα της φορολογίας των επιχειρήσεων και το «αγκάθι» της προκαταβολής φόρου. Όλοι συμφώνησαν πως θα πρέπει να υπάρξει επιτάχυνση των διαδικασιών των επιδοτήσεων και των εκταμιεύσεων από τη συμμετοχή των επιχειρήσεων στον αναπτυξιακό νόμο, που ουσιαστικά καθυστερεί αλλά και δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στην ρευστότητα των επιχειρήσεων και την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής.
Συζήτησαν επίσης την αλλαγή κατεύθυνσης στην οποία θα πρέπει να κινηθεί η νέα κυβέρνηση δημιουργώντας ένα φιλικό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις με σταθερό φορολογικό πλαίσιο και μείωση της γραφειοκρατίας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα της στήριξης του κέντρου εξυπηρέτησης των επιχειρήσεων, στην απαλλαγή από τη φορολογία των ασφαλιστικών εισφορών καθώς και τη στήριξη του πάγιου αιτήματος του Επιμελητηρίου για τη δημιουργία ενός μόνιμου εκθεσιακού κέντρου, ενώ ταυτόχρονα τα στελέχη του Επιμελητηρίου ζήτησαν από τον Γ. Αμυρά την αλλαγή του Νόμου του 2017 για την απαραίτητη αδειοδότηση και παρακολούθηση των επιχειρήσεων από τα Επιμελητήρια .
Τέλος ο Δ. Δημητρίου αλλά και οι δύο Αντιπρόεδροι έθεσαν το θέμα των οδικών αξόνων με σύνδεση της Εγνατίας στο Δρίσκο και του Ζαγορίου με τη Δυτική Μακεδονία θεωρώντας πως αλλάζουν ριζικά τον επιχειρηματικό και τουριστικό χάρτη της περιοχής.
Ο βουλευτής από την πλευρά του, άκουσε τα αιτήματα και τις προτάσεις του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και δεσμεύτηκε για μια συχνή και δημιουργική επικοινωνία με τη Διοίκηση και τόνισε, πως θα βρίσκεται κοντά τους και θα συνεργαστεί ακόμη και ως σύνδεσμος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων με τα στελέχη της κεντρικής Κυβέρνησης.