Ρύθμιση για την ψήφο των ομογενών ετοιμάζει η Κυβέρνηση

on .

EKLOGES KALPH XERI

• Ρύθμιση με την οποία θα αποσυνδέεται η ψήφος των ομογενών από τη διαδικασία του νέου εκλογικού νόμου, αναμένεται να φέρει σύντομα στη Βουλή η κυβέρνηση. Αυτό ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη χθεσινή πρώτη του ομιλία στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.
«Ελπίζω στο ζήτημα αυτό να υπάρξουν οι απαραίτητες κοινοβουλευτικές συγκλίσεις. Διότι αν υπάρχει ένα νομοσχέδιο που πρέπει να ψηφισθεί από 300 βουλευτές είναι αυτό», αναμένεται να τονίσει.
Ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι ΝΔ κατάφερε όλα αυτά τα χρόνια να ανοίξει τις πόρτες της σε πολίτες που δεν ήταν κοντά της, αλλά παράλληλα και τη σκέψη των στελεχών της σε νέες ιδέες.
Επίσης αναφέρθηκε στη διεύρυνση της επιρροής της ΝΔ στην κοινωνία. «Ως κυβέρνηση διεκδικούμε να είμαστε η κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, ως παράταξη πρέπει να γίνουμε το προοδευτικό ρεύμα όσο το δυνατόν περισσότερων Ελλήνων», θα τονίσει μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.
Ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε σε όσους ψήφισαν τη ΝΔ, αλλά και σε όσους βλέπουν τη νέα κυβέρνηση με επιφύλαξη, επισημαίνοντας πως στόχος του είναι, με το έργο που θα γίνει να ενώσει όλους τους πολίτες σε ένα μεγάλο προοδευτικό ρεύμα αναγέννησης της Ελλάδας.
Αναφερόμενος στα νέα καθήκοντα που δημιουργεί στον κομματικό μηχανισμό η νέα συγκυρία, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως οι οργανωμένες δυνάμεις της ΝΔ καλούνται να στηρίξουν την κυβέρνηση, αλλά να μην απορροφηθούν από αυτήν. Αντίθετα, οφείλουν να γίνουν οι καθημερινοί πολιτικοί βηματοδότες της. Να μεταφέρουν τα μηνύματα της κοινωνίας, αλλά και να επιστρέφουν δημιουργικά σε αυτήν όλες τις κεντρικές μας επιλογές.