Γ. Αμυράς: Θα δουλέψω για την προκοπή του τόπου μας…

on .

AMYRAS GIORGOS

• «Αναστάτωση» στους τοπικούς κύκλους της Νέας Δημοκρατίας έχει προκαλέσει η επίσημη ανακοίνωση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη της υποψηφιότητας του Γιώργου Αμυρά στο Νομό Ιωαννίνων για τις επικείμενες εθνικές εκλογές.
Κάποια στελέχη κάνουν λόγο για έναν «ξένο» που καταλαμβάνει μία… πολύτιμη θέση στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. τη στιγμή που το ενδιαφέρον από Γιαννιώτες για συμμετοχή σ’ αυτό είναι πολύ μεγάλο. Στις αιτιάσεις που εκφράστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απάντησε μέσω της σελίδας του στο Facebook ο κ. Αμυράς, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην Ηπειρωτική του καταγωγή (η μητέρα του είναι από το Εκκλησοχώρι).
«Ανθρώπινο είναι ορισμένοι να διατηρούν αμφιβολίες για τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του νομού Ιωαννίνων με τη Νέα Δημοκρατία, όμως όλοι εσώψυχα ξέρουν ότι την πατρίδα την κουβαλάς παντού μαζί σου, όπου κι αν βρίσκεσαι. Μου το δίδαξαν οι γονείς μου, η μητέρα μου που κατάγεται από το πανέμορφο Εκκλησοχώρι Ιωαννίνων και ο πατέρας μου από τη μαρτυρική Σμύρνη. Μου το έδειξαν με τη στάση ζωής τους παππούς και γιαγιά, που άφησαν την Ήπειρο σε δύσκολες εποχές για να γίνουν φουρναραίοι στην Αθήνα, όπως τόσες και τόσες οικογένειες των Ιωαννίνων που ποτέ δεν ξέχασαν το χωριό και την πόλη τους», τονίζει ο υποψ. βουλευτής Ιωαννίνων στην ανάρτησή του.
Όπως σημειώνει με έμφαση ο κ. Αμυράς, «εγώ δεν ένιωσα ποτέ ξένος, ποτέ δεν έχασα τη ψυχή του Ηπειρώτη και τώρα δηλώνω υπερήφανος που έχω την ευκαιρία να ζητήσω τη στήριξή σας για να εκπροσωπήσω τα Ιωάννινα. Να ανταποδώσω με όλες μου τις δυνάμεις για όσα έχει κάνει η ιδιαίτερη πατρίδα μου στην οικογένεια μου και σε εμένα προσωπικά».
Σπεύδει δε να υπενθυμίσει ότι ως βουλευτής την περίοδο 2015-2019 δεν σταμάτησε ποτέ να ασχολείται με τα ζητήματα της περιοχής μας, όχι επειδή είχε «βλέψεις» αλλά γιατί του το υπαγόρευε η αγάπη για τον τόπο του!
Ο κ. Αμυράς έκανε δεκάδες ερωτήσεις και παρεμβάσεις στο Κοινοβούλιο για τοπικά θέματα όπως η τουριστική ανάπτυξη, η καταπολέμηση της λαθροϋλοτομίας στα βουνά του Νομού μας, το πρόβλημα ρύπανσης του Καλαμά για το οποίο είχε υποβάλλει και υπόμνημα στην Εισαγγελία Ιωαννίνων, για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου, την αντιμετώπιση της αλόγιστης συλλογής σπάνιων αρωματικών φυτών και βοτάνων που αποψιλώνουν τους ορεινούς όγκους, την αναβάθμιση του αεροδρομίου, τη δημιουργία υδατοδρομίου και την καθολική πρόσβαση των κατοίκων των παραμεθόριων και ορεινών περιοχών στο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα.
«Η ιδιαίτερη πατρίδα μου έχει χαρίσει σε εμένα και στην οικογένεια μου αξίες και ιδανικά. Είναι λοιπόν μία προσωπική πρόκληση να ανταποδώσω στους Γιαννιώτες και στις Γιαννιώτισσες την εμπιστοσύνη και τη στήριξή τους λαμβάνοντας δημοσίως μία μόνο δέσμευση. Να δουλέψω σκληρά για την προκοπή του τόπου μας, να σταθώ δίπλα σε όλους τους συμπατριώτες μου, να πιέσω την κεντρική εξουσία για τα προβλήματα του τόπου μας, να κάνω τα πάντα για την πρόοδο του νομού μας», καταλήγει ο Γ. Αμυράς.