Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Η χώρα θέλει ισχυρή και σταθερή Κυβέρνηση

on .

MHTSOTAKHS KYRIAKOS BOYLH

• Μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση θέλει η χώρα τόνισε ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κ. Μητσοτάκης στην πρώτη του συνέντευξη μετά την θριαμβευτική νίκη του κόμματός του στις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές κάλπες.
Μιλώντας χθες βράδυ στον ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου ο Πρόεδρος της Ν.Δ. σημείωσε ότι «η νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές ήταν ένα πρώτο βήμα. Τώρα θέλω να πείσω αυτούς που δεν μας ψήφισαν». Χρέος μου είναι να ενώσω τους πολίτες και δεν υπάρχει ουδεμία περίπτωση ρεβανσισμού, ξεκαθάρισε.
Παράλληλα, έκανε σαφές ότι ακόμα και αν το κόμμα του επιτύχει τον στόχο της αυτοδυναμίας θα ζητήσει μετά τις εκλογές ευρύτερες κοινωνικές και κοινοβουλευτικές συνεργασίες και συμπράξεις. «Στόχος είναι η αυτοδύναμη Ελλάδα» είπε και επανέλαβε ότι θα ζητά στη Βουλή και αυξημένες συγκλίσεις.
Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των εκλογών και την διαφορά των 9 μονάδων ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι είναι «ένα αποτέλεσμα που μας ικανοποιεί αλλά δεν με αιφνιδίασε».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει καμία δυνατότητα συνεργασίας καθώς όπως είπε «μας χωρίζει άβυσσος».
Επίσης όπως είπε δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο συνεργασίας με το κόμμα «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου, καθώς ο κ. Βελόπουλος έχει χαρακτηριστικά που δεν επιτρέπουν τη συνεργασία με τη Ν.Δ. ούτε με το ΜεΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη λέγοντας πως είναι «μόνο ένα κακόγουστο αστείο». «Πέραν του αστείου της πρότασης, είναι συνυπεύθυνος με τον κ. Τσίπρα για τεράστια καταστροφή το πρώτο εξάμηνο 2015. Δεν μπορώ να τους διαχωρίσω. Ακόμη και σήμερα πληρώνουμε σε έναν βαθμό την θητεία Βαρουφάκη» είπε.
Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι σέβεται τόσο την Φώφη Γεννηματά, όσο και τον Ευ. Βενιζέλο αλλά η ΝΔ δεν αναμιγνύεται στα εσωτερικά άλλων κομμάτων και τόνισε με έμφαση για τον πρ. πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ: «Εξυπακούεται ότι δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας».