Πλήρης κυβερνητική απραξία για τα ηλεκτρονικά διόδια!

on .

KALOGIANNHS STAYROS

• Έχοντας αφήσει «μετέωρα» σημαντικά έργα που σχετίζονται με τους αυτοκινητόδρομους όπως είναι η λειτουργία ηλεκτρονικών διοδίων, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτεργάτη τον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη πλειοδοτεί σε λαϊκισμό, ανακοινώνοντας, λίγες μόλις ημέρες πριν από τις εκλογές, προεκλογικά «δωράκια» προς συγκεκριμένες κατηγορίες ψηφοφόρων.
Αυτό καταγγέλλει ο πρ. Υπουργός Σταύρος Καλογιάννης, κατηγορώντας παράλληλα την Κυβέρνηση για απραξία όσον αφορά στην υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων για την Ήπειρο όπως η κατασκευή του τμήματος της Ιόνιας από τα Γιάννενα ως την Κακαβιά.

Προεκλογικό «δωράκι»
Όπως αποφάσισε ο Χρήστος Σπίρτζης, οι κάτοικοι του Δήμου Ωρωπού και της κοινότητας Βαρνάβα δεν θα καταβάλλουν πλέον διόδια κινούμενοι προς και από την Αθήνα. Πρόκειται για τμήμα της εκλογικής περιφέρειας του ίδιου του Υπουργού, όπως κάνει γνωστό ο Σταύρος Καλογιάννης, ο οποίος αναρωτιέται: «Ποιος θα καταβάλει το κόστος; Αυτό θα βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή όλους τους Έλληνες πολίτες»!
Ο κ. Καλογιάννης σε χθεσινή του ανακοίνωση επισημαίνει πως «με αυτή την απόφαση το υπουργείο Υποδομών καταπατά προκλητικά μία βασική αρχή των διοδίων, τα οποία πρέπει να καταβάλλονται από τους χρήστες κάθε αυτοκινητοδρόμου και όχι από το σύνολο των πολιτών. Όμως βρισκόμαστε λίγες μόνον ημέρες πριν τις αυτοδιοικητικές και ευρωπαϊκές εκλογές, και ο λαϊκισμός περισσεύει από πλευράς της «αριστερής» Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και λοιπών προθύμων, προκειμένου να διασωθούν πολιτικά».
Όπως αναφέρει, «το κόστος που θα καταβάλουμε όλοι οι Έλληνες, προκειμένου να κάνει προσωπικό παιγνίδι ο κ. Υπουργός ανέρχεται σε 60.000.000 ευρώ για μία τετραετία! Κατά τα λοιπά η Κυβέρνηση μοιράζει προεκλογικά επιδόματα…»!

Τα ηλεκτρονικά διόδια
Ο Γιαννιώτης πρ. Υπουργός Ανάπτυξης δεν παραλείπει να σχολιάσει και ανακοίνωση του Χρ. Σπίρτζη για μελλοντική θέσπιση ηλεκτρονικών διοδίων, υπενθυμίζοντας τις συνεχείς δηλώσεις του επί του θέματος από το 2015, σύμφωνα με τις οποίες εντός του 2018 θα είχε τεθεί σε λειτουργία το σύστημα των ηλεκτρονικών διοδίων. «Είχα δηλώσει πέρυσι ότι απαιτείται τουλάχιστον μία ακόμη τριετία, για να λειτουργήσουν τα νέα διόδια. Έρχεται σήμερα ο Υπουργός και μας επιβεβαιώνει, ανακοινώνοντας ότι τα ηλεκτρονικά διόδια παραπέμπονται στο 2022», τονίζει ο Σταύρος Καλογιάννης.
Όπως αναφέρει, οι σημερινοί Κυβερνώντες, ως αντιπολίτευση έταζαν διάλυση των συμβάσεων παραχώρησης των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων, τις οποίες όμως μετεκλογικά εφάρμοσαν στο ακέραιο, γι’ αυτό άλλωστε ολοκληρώθηκαν τα έργα. Επίσης, έταζαν κατάργηση των σταθμών διοδίων, τους οποίους όχι μόνο διατήρησαν, αλλά πρόσθεσαν και νέους, στην Εγνατία οδό και σε άλλους αυτοκινητόδρομους. Τέλος, οργάνωσαν και υποκινούσαν το κίνημα «δεν πληρώνω», ωστόσο, ως Κυβέρνηση προσέλαβαν πρωτεργάτες του στο Μέγαρο Μαξίμου!

«Πλήρης απραξία…»
Ο κ. Καλογιάννης υπενθυμίζει ότι εντολή να κινηθεί η διαδικασία ηλεκτρονικών διοδίων σε όλους τους αυτοκινητόδρομους, με διαλειτουργικότητα, είχε δώσει ο ίδιος ως αναπληρωτής Υπουργός την άνοιξη του 2013, ακριβώς πριν από έξι χρόνια, προσθέτοντας πως «η καθυστέρηση της εφαρμογής τους ωφελεί μόνον τις εταιρείες παραχώρησης και όχι τους πολίτες που χρησιμοποιούν τους αυτοκινητοδρόμους».
Ασκεί δε αυστηρή κριτική στην Κυβέρνηση σημειώνοντας πως η ευθύνη για τη μη εφαρμογή των ηλεκτρονικών διοδίων τη βαρύνει αποκλειστικά, όπως τη βαρύνει επίσης η πλήρης απραξία για τον αυτοκινητόδρομο Ε65, για τον άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά, για την ολοκλήρωση του δρόμου Άκτιο – Αμβρακία, για τη σύνδεση της Πρέβεζας με τον Ιόνια οδό και πολλά άλλα.
Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του, τονίζει ως επιστέγασμα πως «στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, πρέπει να δώσουμε μία ηχηρή απάντηση στον άκρατο λαϊκισμό, στα απίστευτα ψεύδη, στον καθημερινό εμπαιγμό μας από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και προθύμων. Ας δώσουμε ευρωπαϊκό αέρα στα πανιά της Νέας Δημοκρατίας και στους υποψηφίους της, ώστε να αποκατασταθεί η λειτουργία των θεσμών, να ανασάνει η οικονομία, να σταματήσουν οι «ρουβίκωνες» να προκαλούν ανενόχλητοι, να ξαναρχίσει ο τόπος να κάνει βήματα μπροστά».