ΕΥΑΓΓ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Η ελληνική οικονομία δεν μπορεί ν’ ανασάνει!

on .

MEIMARAKHS TASOYLAS GIANNENA 19 5 19

• Σίγουρος πως η Νέα Δημοκρατία θα καταγράψει πολύ μεγάλη δύναμη στις Ευρωεκλογές, εμφανίστηκε ο επικεφαλής της ομάδας των υποψ. Ευρωβουλευτών της Ν.Δ. και πρ. Πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος το Σαββατοκύριακο βρέθηκε σε Γιάννενα και Άρτα.
Την ίδια ώρα, οι δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μια εβδομάδα πριν τις ευρωκάλπες, δείχνουν σταθερό προβάδισμα της Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.
Το βράδυ του Σαββάτου, στην κατάμεστη αίθουσα του Πάρκου «Λιθαρίτσια», ο Ευ. Μεϊμαράκης, αφού αναφέρθηκε στην υπεύθυνη στάση που κράτησε η Ν.Δ. από την αρχή που ξέσπασε η οικονομική κρίση, κάλεσε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν σ’ αυτή τη μάχη «για να προσθέσουμε δυνάμεις»!
Ζήτησε στις Ευρωκάλπες να καταγραφεί η μεγάλη διαφορά της Ν.Δ. από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς έτσι θα σταλεί και μήνυμα προς το εξωτερικό, αλλά και το εσωτερικό. «Πρέπει να πούμε ότι είμαστε έτοιμοι για την μεγάλη αλλαγή. Υπάρχει ισχυρό πολιτικό αίτημα ν’ αλλάξει η Κυβέρνηση, να υπάρξει αλλαγή πολιτικής. Αυτό πρέπει να κεφαλαιοποιηθεί στη Ν.Δ.», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δεν μπορεί να ανασάνει...
Στην ομιλία του αναφέρθηκε και στην σημερινή κατάσταση της χώρας, λέγοντας ότι «βρισκόμαστε σε μια φάση που η ελληνική οικονομία έχει μια τέτοια υπερφορολόγηση που δεν μπορεί να ανασάνει και να αναπνεύσει», ενώ στους... πανηγυρισμούς του Αλ. Τσίπρα ότι «μας έβγαλε από το μνημόνιο», δεν άργησε να έρθει η αποστομωτική απάντηση του Ευ. Μεϊμαράκη: «τον Αύγουστο του 2018 έληξε το Μνημόνιο. Όποιος και να ήταν στην Κυβέρνηση το Μνημόνιο θα έληγε», ωστόσο όπως είπε «ουσιαστικά δεν βγήκαμε καθώς η χώρα παραμένει σε πολιτικές που θα πρέπει να αναγνωρίζονται και να συζητώνται με τους εταίρους»!

Ισχυρή εντολή!
Κλείνοντας, ο πρ. Πρόεδρος της Ν.Δ. ζήτησε ισχυρή εντολή για «να πάμε ως ισχυρή ομάδα σ’ ένα ΕΛΚ το οποίο συμπιέζεται. Εάν η Ν.Δ. πάει με αυξημένα ποσοστά θα έχουμε και καλύτερο και μεγαλύτερο ρόλο και θα μπορούμε να διεκδικήσουμε και περισσότερα. Γιατί όλα τα μεγάλα έργα γίνονται με χρήματα της Ε.Ε....».
Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν ο βουλευτής Ιωαννίνων και πρ. Υπουργός Κώστας Τασούλας, οι υποψ. ευρωβουλευτές Κατερίνα Μάρκου και Βασιλική Λαζαράκου, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης και από τη ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ιωαννίνων ο Θ. Τζαρούχης και η Σοφία Σιμιτζή.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις
Πάντως και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις καταγράφουν προβάδισμα της Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαφορά να κυμαίνεται από 6 έως 7 μονάδες:
• Σαφές προβάδισμα στη Ν.Δ. δίνει η δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για λογαριασμό του Open TV που παρουσιάστηκε χθες, σύμφωνα με την οποία η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό 29,9% και ο ΣΥΡΙΖΑ 23,6%. Ακολουθούν με το ίδιο ποσοστό (5,7%) Χρυσή Αυγή και Κίνημα Αλλαγής, ενώ στην πέμπτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ με 5%. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, «κλειδί» των ευρωεκλογών θα είναι η ψήφος των αναποφάσιστων μιας και το ποσοστό τους φτάνει το 12,7%.
• Ξεκάθαρη υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας αποτυπώνει έρευνα της εταιρείας Marc που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα». Στην πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή, η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό 29,2% και προηγείται κατά 7,2% του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος φθάνει στο 22%. Με αναγωγή επί των εγκύρων η διαφορά υπέρ της αξιωματικής αντιπολίτευσης αυξάνεται στις 7,5% μονάδες, με το ποσοστό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να φθάνει το 30,6% έναντι 23,1% για το κυβερνών κόμμα. Στην παράσταση νίκης η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 62,3% έναντι 21,2% για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ποσοστό 16,5% δήλωσαν «δεν ξέρω/δεν απαντώ». Στην μάχη για την τρίτη θέση το προβάδισμα ανήκει στο Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 6,6% και ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 6,1%. Τέλος με 5,3% το ΚΚΕ συγκεντρώνει την πεντάδα των κομμάτων που όπως όλα δείχνουν θα μοιραστούν τις 21 θέσεις που διαθέτει η Ελλάδα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.
• Με 6,7 μονάδες βρίσκεται μπροστά η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής». Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 30,3%, έναντι 23,6% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, αναδεικνύεται το Κίνημα Αλλαγής με 6,2%, ενώ έπονται η Χρυσή Αυγή με 4,3%, το ΚΚΕ με 3,9%, η Ελληνική Λύση με 1,7% και η Ένωση Κεντρώων με 1,4%. Το ίδιο ποσοστό (1,2%) συγκεντρώνουν Ποτάμι και Πλεύση Ελευθερίας.