Ο Σπ. Ριζόπουλος στις εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων

on .

RIZPOULOS

• Ο υποψ. Περιφερειάρχης Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος, επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» συμμετείχε στις εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.
Χθες παραβρέθηκε στην Δοξολογία στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας Ανατολής και στην επιμνημόσυνη δέηση, στο Μνημείο Αλησμόνητων Πατρίδων.
Μετά την τελετή δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Οι Πόντιοι μετά τη γενοκτονία και τη φυγή ήρθαν, εγκαταστάθηκαν και μεγαλούργησαν στον τόπο. Μετεξελίχθηκαν. Προσπέρασαν τις αρχικές ρατσιστικές συμπεριφορές, τις πιέσεις, τους εκβιασμούς και σήμερα είναι παράδειγμα προς μίμηση. Αυτή τη νέα Ήπειρο πρέπει να διαμορφώσουμε σήμερα και συνεπώς η μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων οφείλει να μας ξυπνήσει για τη μεγάλη αλλαγή που απαιτείται για το μέλλον...».
* * *
Στο μεταξύ, ο Σπ. Ριζόπουλος περιοδεύοντας το Σάββατο, στην Παραμυθιά συναντήθηκε με τους ανθυποψηφίους του Γιώργο Ζάψα και Δημήτρη Δημητρίου.
Στους σύντομους διαλόγους έγινε ανταλλαγή απόψεων για την πορεία του προεκλογικού αγώνα αλλά και την επόμενη μέρα στην Περιφέρεια της Ηπείρου.
Από όλες τις πλευρές, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, έγινε η εκτίμηση ότι η αλλαγή στην Ήπειρο είναι βέβαιη.