Τ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ: Ο Δήμος χρειάζεται σήμερα ανατροπή της αδράνειας…

on .

KALOGIANNH 15 5 2019

• Σίγουρη ότι η παράταξή της «Ιωάννινα_2023» θα είναι επόμενη Δημοτική Αρχή, εμφανίστηκε η υποψ. Δήμαρχος Ιωαννίνων Τατιάνα Καλογιάννη, κατά την χθεσινή κεντρική ομιλία της στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου «Du Lac».
Η κ. Καλογιάννη άσκησε κριτική στην σημερινή Δημοτική Αρχή λέγοντας ότι «χάθηκε πολύς χρόνος και δαπανήθηκαν πόροι χωρίς αντίκρισμα…» και ότι «απέτυχε και σε στρατηγικά θέματα, όπως η ανάδειξη της πόλης μας σε πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021, και σε θέματα βελτίωσης της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας».
Όσον αφορά την παράταξή της ανέφερε ότι έχει καταγράψει τα μεγάλα και μικρά προβλήματα του Δήμου, τονίζοντας ότι οι προτάσεις της είναι εφαρμόσιμες, ενώ αναφέρθηκε συνοπτικά και στους οκτώ άξονες του προγράμματός της, που είναι η νέα διακυβέρνηση του Δήμου, πολιτισμός – παιδεία – αθλητισμός, έργα υποδομών -δημόσιος χώρος, περιβάλλον – ενέργεια, κοινωνική πολιτική, πολεοδομία – χωροταξία – Λίμνη Παμβώτιδα, έξυπνη πόλη – καινοτομία, επιχειρηματικότητα.
«Ο Δήμος χρειάζεται σήμερα ανατροπή της αδράνειας. Είναι ξεκάθαρο, ότι η πολιτική που ακολουθείται σήμερα, της εύκολης τακτικής των «καλών προθέσεων», οδηγεί σε παρακμή τον Δήμο μας. Όμως, ο χρόνος είναι αμείλικτος. Ο Δήμος χρειάζεται νέες υποδομές. Έργα λειτουργικά. Ωφέλιμα για όλους. Με προοπτική. Με τεκμηρίωση της σκοπιμότητας και της βιωσιμότητάς τους. Με στόχευση στην προσφορά τους στην κοινωνία και όχι στην απλή, ονομαστική απορρόφηση πόρων…», ανέφερε η υποψ. Δήμαρχος σε άλλο σημείο της ομιλίας της.