Εισαγγελική έρευνα για τα συνθήματα σε βάρος της Ντόρας Μπακογιάννη

on .

PERIPTERO ND

• Την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου προκάλεσαν τα χυδαία συνθήματα κατά της Ντόρας Μπακογιάννη που άγνωστοι έγραψαν στο εκλογικό περίπτερο της Ν.Δ. στα Γιάννενα, στη γωνία της οδού Μιχ. Αγγέλου, στον πεζόδρομο έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου.
Η εισαγγελέας ζητά την διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να ερευνηθεί το ενδεχόμενο να διαπράχθηκαν αξιόποινες πράξεις.
Επίσης σημειώνει πως πρέπει να αναζητηθεί υλικό από κάμερες που ενδεχομένως υπάρχουν στην περιοχή, προκειμένου να εντοπιστεί ο δράστης ή οι δράστες της αξιόποινης πράξης.
Υπενθυμίζεται ότι τα συνθήματα αναφέρονταν κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ντόρας Μπακογιάννη με αναφορές στην τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη». Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Ν.Δ. σημειώνει για το συμβάν: «Οι θρασύδειλοι τραμπούκοι που θαυμάζουν τον δολοφόνο Κουφοντίνα επιτέθηκαν στη Νέα Δημοκρατία, βανδαλίζοντας με χυδαία συνθήματα το προεκλογικό της περίπτερο στα Ιωάννινα. Ας το καταλάβουν μια για πάντα. Δεν τους φοβόμαστε. Οι μέρες ανοχής τελειώνουν. Ως εδώ».