Ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας της Κυβέρνησης στις 26 Μαΐου

on .

• «Οι ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου είναι πιο πολιτικές από κάθε άλλη φορά. Θα δώσουν ένα πολύ ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας της χειρότερης κυβέρνησης της τετραετίας. Η επόμενη ημέρα, που θα είναι οι εθνικές εκλογές, πρέπει να βγάλει τη Ν.Δ. αυτοδύναμη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό ώστε να μπορέσει να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα που θα οδηγήσει τη χώρα σε έξοδο από την κρίση».
Αυτό τόνισε χθες από τα Γιάννενα η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. και εκ νέου υποψήφια Ελίζα Βόζενμπεργκ, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με το Τμήμα Γυναικών και Ισότητας της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων.
Η κ. Βόζενμπεργκ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η γαλάζια παράταξη στις τέσσερις κάλπες που θα στηθούν στις 26 Μαΐου, αλλά και στις εθνικές εκλογές που θα ακολουθήσουν η χώρα θα πάρει πίσω τις αξίες που της στέρησε η τετραετής θητεία της καταστροφικής, όπως τη χαρακτήρισε, διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε, οι πολίτες δε θα συγχωρήσουν δύο κορυφαία λάθη της Κυβέρνησης, τη Συμφωνία των Πρεσπών και το αμετανόητό της απέναντι στους 125 νεκρούς στο Μάτι και τη Μάντρα Αττικής.
Έστειλε δε το μήνυμα ότι «η αποχή είναι ο μεγαλύτερος εχθρός μας. Η ψήφος αυτή τη φορά, περισσότερο από κάθε άλλη φορά στο παρελθόν, δεν είναι μόνο συνταγματικό δικαίωμα, αλλά καθήκον και υποχρέωση»!
Προεκλογικές εξαγγελίες
Η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κλήθηκε να σχολιάσει και τις εξαγγελίες Τσίπρα για καταβολή της «13ης σύνταξης» λίγες μόλις ημέρες πριν τις εκλογές. Όπως είπε, «αυτό που συναντώ στην περιοδεία μου ανά τη χώρα είναι ότι ο ελληνικός λαός δε μπορεί να κοροϊδεύεται για πολύ καιρό. Έχουν καταλάβει ότι αυτές οι παροχές έχουν ημερομηνία λήξεως, σκοπιμότητα και απόλυτη αναποτελεσματικότητα ως προς την αναβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου. Έχουν καθαρά επικοινωνιακό προεκλογικό χαρακτήρα και εκτιμώ πως δεν θα επηρεάσουν το αποτέλεσμα των εκλογών».
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ