NΙΚΟΣ ΓΚΟΝΤΑΣ: Για να τακτοποιήσει ημετέρους έγινε το Δημοτ. Συμβούλιο!

on .

GKONTAS NIKOS 4 4 19

• Μόνο… ήρεμη και σύμφωνη με το πνεύμα αγάπης και κατάνυξης των ημερών δεν ήταν η χθεσινή τελευταία ουσιαστικά κανονική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές!
Η παράταξη της Μείζονος Αντιπολίτευσης αποχώρησε από αυτήν με τον επικεφαλής της Νίκο Γκόντα να τη χαρακτηρίζει «απέραντα ακατάσχετη προεκλογική και ρουσφετολογική». Για προσβολή του Δημοτικού Συμβουλίου ως θεσμού έκανε λόγο από την πλευρά του ο Θωμάς Μπέγκας.

«Συνεδρίαση – φιάσκο»
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το περιεχόμενο της τελευταίας πριν τις εκλογές συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, αποχώρησαν χθες απ’ αυτήν οι σύμβουλοι της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας».
Όπως τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Γκόντας, «δεν προτιθέμεθα να συμμετάσχουμε σε μια συνεδρίαση - φιάσκο η οποία σαν στόχο είχε να τακτοποιήσει ζητήματα ημετέρων εν όψει των εκλογών, όταν υπάρχουν κάποια ζητήματα πολύ σοβαρά για τα οποία η Δημοτική Αρχή κωφεύει συνεχώς».
Σύμφωνα με τον κ. Γκόντα, «αυτή η συνεχής απαξίωση και ο μη σεβασμός προς τον κορυφαίο θεσμό, που είναι ο χώρος της αυτοδιοίκησης, είναι κάτι που χαρακτηρίζει τη σημερινή Δημοτική Αρχή όλα τα χρόνια της θητείας της και η παράταξή μας δεν θα τους ακολουθήσει, γι’ αυτό και αποχώρησε».

«Προσβάλλετε το θεσμό…»
Για προσβολή του θεσμού του Δημοτικού Συμβούλιου έκανε λόγο μετά την αποχώρηση της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» ο Δήμαρχος Ιωαννίνων.
Όπως ανέφερε ο Θ. Μπέγκας, «για να καλύψει την αδυναμία της να αρθρώσει έστω και ψήγματα πολιτικού λόγου εντός του Δημοτικού Συμβούλιου η παράταξη του κ. Γκόντα ανακάλυψε δήθεν ‘χαρακτηριστικά προεκλογικής ρουσφετολογίας’. Σε ότι αφορά τα περί ‘απαξίωσης του θεσμού’ και ‘συνεδρίασης φιάσκο’, ο κ. Γκόντας όντως προσπάθησε πολύ για να καταλήξει σε φιάσκο η συνεδρίαση, το σύνολο όμως των υπόλοιπων παρατάξεων με την παρουσία τους στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν το επέτρεψαν. Ας αναλογιστεί γιατί έμεινε για μία ακόμη φορά μόνος».