«Ο Αλ. Τσίπρας διχάζει τους Έλληνες για να σωθεί από την εκλογική κατάρρευση»

on .

MPEZAS ANTONHS 21 1 19

Θέματα της πολιτικής επικαιρότητας σχολίασε ο πρώην υπουργός και βουλευτής Θεσπρωτίας της Ν.Δ. Αντώνης Μπέζας παραχωρώντας συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΒΗΜΑ Τηλεόρασης και το δημοσιογράφο Παναγιώτη Μπούρχα.
Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στα διλήμματα που θα κληθούν να απαντήσουν οι πολίτες στις εθνικές εκλογές: «Πρόοδος ή ιδεολογικές αγκυλώσεις; Αλήθεια ή λαϊκισμός και ψέματα; Ενότητα ή διχασμός; Αναποτελεσματικότητα ή σχέδιο και όραμα; Υπεράσπιση της πατρίδας ή εθνομηδενισμός; Είμαι βέβαιος ότι σ’ αυτά τα διλήμματα, θα δοθούν οι σωστές απαντήσεις. Θα αποδειχθεί ότι η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποτελούν τη μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να ενώσει του Έλληνες και να επουλώσει τις πληγές της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ», σημείωσε, κατηγορώντας τον Αλ. Τσίπρα ότι «διχάζει τους Έλληνες, ευτελίζει τους δημοκρατικούς θεσμούς και προκαλεί ανεπανόρθωτες ζημιές στα εθνικά μας θέματα. Το κάνει γιατί πιστεύει ότι έτσι θα σωθεί από την εκλογική κατάρρευση».
Για την υπόθεση Novartis, ο Θεσπρωτός πολιτικός ανέφερε: «η Ν.Δ. χαρακτήρισε την υπόθεση Novartis ως πολιτική σκευωρία και ως μεθόδευση σπίλωσης πολιτικών αντιπάλων. Δικαιώνεται, αφού φαίνεται ότι καταλήγει σε φιάσκο. Αναμφίβολα αποτελεί σκάνδαλο με διεθνείς προεκτάσεις και αφορά στις σχέσεις των γιατρών με τη συγκεκριμένη φαρμακευτική εταιρεία….
»Όσον με αφορά, μαζί με άλλους στη θητεία μου στο Υπουργείο Υγείας, δώσαμε μάχη για τον περιορισμό της σπατάλης και τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης από τα 6 δισ. στα 2 δισ. ετησίως. Ο ΕΟΠΥΥ έχει από τη δική μας εποχή κλειστούς προϋπολογισμούς όσον αφορά τη φαρμακευτική δαπάνη και τις διαγνωστικές εξετάσεις. Που ήταν λοιπόν η ζημία του Δημοσίου;».