Συνάντηση χθες του Σπ. Ριζόπουλου με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων

on .

RIZOPOYLOS MHTSHS

• Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου» και υποψ. Περιφερειάρχης Σπ. Ριζόπουλος συνέχισε και χθες τις επαφές του με τους φορείς της Ηπείρου. Το πρωί, με αντιπροσωπεία της παράταξης, επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Ιωαννίνων και συναντήθηκε με τον πρόεδρό του Ιωάννη Μήτση.

Όπως, ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου της παράταξης κατά τη διάρκεια της συνάντησης που διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα υπήρξε πλήρης ταύτιση απόψεων και στόχων. Έγινε διεξοδική συζήτηση για όλα τα ζητήματα ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας και συμφωνήθηκε η συνάντηση να επαναληφθεί σύντομα για ακόμη μεγαλύτερη εξειδίκευση.
Ο κ. Μήτσης δήλωσε, μεταξύ άλλων, μετά τη συνάντηση ότι «εθίγησαν πάρα πολλά θέματα, τόσο γενικής επιχειρηματικότητας που αφορά όλη την Ελλάδα όσο και της τοπικής, δίνοντας έμφαση στα πλεονεκτήματα που έχουμε ως περιοχή…».
Ο κ. Ριζόπουλος ανέλυσε το όραμά του για το φυσικό αέριο, για το λιμάνι, για το αεροδρόμιο για την άρση της απομόνωσης σημαντικών περιοχών, όπως η Κόνιτσα, που μπορούν να δώσουν πλεονεκτήματα, καθώς και την έννοια της Περιφερειακότητας.

Με Δημάρχους Δωδώνης – Φιλιατών
Εξάλλου, ο κ. Ριζόπουλος συνέχισε τις συναντήσεις του και με εκλεγμένους Δημάρχους της Ηπείρου. Διαδοχικά συναντήθηκε με τους δημάρχους Δωδώνης Χρήστο Ντακαλέτση και Φιλιατών Σπύρο Παππά. Και με τους δύο συζητήθηκαν θέματα ανάπτυξης με βάση το μοντέλο της Περιφερειακότητας, αλλά και επιμέρους ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες. Από όλες τις πλευρές κατέστη σαφές ότι μόνο μέσα από τη συνεργασία, που είναι ζητούμενη, μπορούν να προχωρήσει ο σχεδιασμός και να δοθούν λύσεις.
Ο κ. Ντακαλέτσης δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «όσα είπαμε ήταν εποικοδομητικά και είμαι βέβαιος ότι, τόσο εκείνος όσο και εγώ προβληματιστήκαμε για το πως μπορούμε να συνεργαστούμε και να λύσουμε αυτά τα ζητήματα».
Ο κ. Παππάς, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «με τον κ. Ριζόπουλο αναπτύξαμε πάρα πολλά θέματα. Τον ενημερώσαμε για την κατάσταση που βρίσκεται ο Δήμος. Τα πλεονεκτήματα, τα μειονεκτήματα. Τα θέματα τα οποία σχεδιάζουμε για το μέλλον. Ακούσαμε και τις απόψεις του κ. Ριζόπουλου σε πολλά πράγματα συμφωνήσαμε σε άλλα διαφωνήσαμε...».
Ο υποψ. Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τους δυο Δημάρχους για τις συναντήσεις και τις πολύ ενδιαφέρουσες ανταλλαγές απόψεων.