Συνάντηση Σπ. Ριζόπουλου με τους Δημάρχους Πάργας και Πρέβεζας

on .

RIZOPOULOS NASTAS

• Ο επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου» και υποψ. Περιφερειάρχης Σπ. Ριζόπουλος, συνεχίζοντας τις επαφές με τους εκλεγμένους δημάρχους, για ανταλλαγή απόψεων και καταγραφή προβλημάτων, επισκέφθηκε χθες το πρωί τον δήμαρχο Πάργας Αντώνη Νάστα.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου της παράταξης η συνάντηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα, με τον κ. Νάστα, μεταξύ άλλων, να δηλώνει ότι «καλοδέχθηκα στο γραφείο του δημάρχου τον κ. Ριζόπουλο και μιλήσαμε για την ανάπτυξη του Δήμου της Πάργας και γενικότερα για το νομό της Πρέβεζας. Θεωρώ ότι η συνάντηση ήταν χρήσιμη για διάφορα σημαντικά θέματα: την ανάπτυξη, τον τουρισμό, τα έργα υποδομής….».
Ο κ. Ριζόπουλος ευχαρίστησε το δήμαρχο για τα καλά του λόγια και τις ευχές, αναφέροντας ότι «εξήγησα στο δήμαρχο τις απορίες που είχε σχετικά με ένα από τα μεγάλα έργα που έχουμε εξαγγείλει στα πλαίσια της Περιφερειακότητας, την ενοποίηση της παραλίας από τον Αμβρακικό έως την παραλία της Αλβανίας. Και του επισήμανα ότι για να προσελκύσουμε το σωστό τουριστικό προϊόν πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί με την παγκόσμια αγορά και όχι μόνο με την ντόπια ή τη βαλκανική...».
Στο Δήμαρχο Πρέβεζας
Ο κ. Ριζόπουλος επισκέφθηκε χθες και την πόλη της Πρέβεζας όπου συναντήθηκε διαδοχικά με τον Δήμαρχο Χρήστο Μπαΐλη και τον Πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ιωάννη Μπούρη.
Στις δύο πολύωρες συναντήσεις, όπως μεταξύ άλλων, αναφέρεται σε ανακοίνωση της παράταξης εξετάστηκαν διεξοδικά θέματα ανάπτυξης της πόλης, της ευρύτερης περιοχής αλλά και η συνολική τους σύνδεση με την ανάπτυξη της Ηπείρου. «Αναπτύξαμε όλα τα θέματα και κοινωνικά και οικονομικά και θέματα προοπτικής και εξετάσαμε το πως μπορούμε να βγούμε από τη σημερινή δύσκολη κατάσταση…», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Χρ. Μπαϊλης.
Από την πλευρά του ο υποψ. Περιφερειάρχης, εξήγησε από κοντά την έννοια της Περιφερειακότητας και την ανάγκη των μεγάλων έργων. «Ανταλλάξαμε απόψεις και συμφωνήσαμε σε συγκεκριμένες προτάσεις για τον απεγκλωβισμό της Πρέβεζας και την ανάπτυξη που τόσο απαραίτητη είναι στην Ήπειρο», τόνισε, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του.
Στο Επιμελητήριο Πρέβεζας
Κατά τη συνάντηση στο Επιμελητήριο της Πρέβεζας, αναφέρει η ανακοίνωση των «Οριζόντων της Ηπείρου» εκτός από τα ζητήματα της ανάπτυξης και της επιχειρηματικότητας συζητήθηκε και η συμμετοχή των Επιμελητηρίων της Ηπείρου στη διαμόρφωση των στρατηγικών επιλογών και στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων.