ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Τυφλό όργανο του ΝΑΤΟ η κυβέρνηση

on .

THEODORAKIS

• «Τυφλό όργανο» του ΝΑΤΟ χαρακτηρίζει την ελληνική κυβέρνηση ο δημοφιλής μουσικοσυνθέτης, γνωστός για τους πύρινους λόγους του Μίκης Θεοδωράκης, δηλώνοντας ότι τον «καταθλίβει» να βλέπει «ένα μέρος από τους απόγονους των συντρόφων και των συναγωνιστών» του «να δέχονται να γίνει η χώρα μας βάση για την εξόντωση της Ρωσίας».
Σε άρθρο του που δημοσιεύεται στα «Νέα», λίγες ημέρες μετά από την κύρωση από την ελληνική Βουλή της «Συμφωνίας των Πρεσπών» ο Μ. Θεοδωράκης βάλλει κατά των ΗΠΑ, οι οποίες όπως αναφέρει, «κατάφεραν να αναστατώσουν μια χώρα και να διαιρέσουν έναν λαό μόνο και μόνο για να μπορέσουν να βάλουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ».
Ο μουσικοσυνθέτης υπογραμμίζει ότι «η μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας θέλει την Ελλάδα φορέα ειρήνης και συναδέλφωσης των λαών».
Και καταλήγοντας σημειώνει ότι «ο πόλεμος είναι για τους Έλληνες το απόλυτο Κακό. Εκτός κι αν δεχθούμε επίθεση, οπότε είμαστε αναγκασμένοι να αμυνθούμε. Στην προκειμένη περίπτωση, οι πολεμικές βάσεις στη χώρα μας και τα Βαλκάνια δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα των λαών μας αλλά ξένα που δεν μας αφορούν και το μόνο που καταφέρνουν είναι να μας εκθέτουν σε μεγάλους κινδύνους. Ας το έχουν υπ' όψιν τους όσοι θα διεκδικήσουν την κυβερνητική εξουσία στις προσεχείς εκλογές».