Η Κυβέρνηση και πάλι βάζει «χέρι» στα αποθεματικά των Δήμων!

on .

DHMARXEIO TAMPELA

• «Χέρι» στα αποθεματικά των Δήμων επιχειρεί να βάλει για μια ακόμη φορά η Κυβέρνηση, καθώς με απόφαση του αναπλ. Υπουργού Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη ζητείται η υποχρεωτική μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των ΟΤΑ της χώρας στην Τράπεζα της Ελλάδος, έως τις 21 Φεβρουαρίου!
Η πρώτη έντονη αντίδραση ήρθε από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), η οποία απέστειλε επείγουσα επιστολή στους αρμόδιους υπουργούς, ζητώντας να ανακληθεί άμεσα η απόφαση.
Παράλληλα απέστειλε επιστολή και στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, με αίτημα την άμεση σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου, με την συμμετοχή και των Προέδρων των ΠΕΔ, ώστε να διατρανωθεί, για μια ακόμη φορά, η πλήρης αντίθεση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις απαράδεκτες αυτές μεθοδεύσεις, και να δοθούν εγκαίρως οι κατάλληλες κατευθύνσεις σε όλους τους Δήμους και τις ΠΕΔ της χώρας.

Τι προβλέπει η απόφαση
Ειδικότερα, με την απόφαση του Γ. Χουλιαράκη, οι Δήμοι υποχρεώνονται:
α) Να ανοίγουν υποχρεωτικά λογαριασμό ταμειακής διαχείρισης στην Τράπεζα της Ελλάδος εντός 30 ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας» (δηλαδή έως 21-02-2019)
β) Να μεταφέρουν, εντός 30 ημερών τα πλεονάζοντα ταμειακά διαθέσιμα στον λογαριασμό τους ταμειακής διαχείρισης στην Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ
γ) Τα ποσά των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) που κατανέμονται στους ΟΤΑ αποδίδονται, από 01/03/2019, υποχρεωτικά τον λογαριασμό της ταμειακής διαχείρισης που τηρούν οι εν λόγω Φορείς στην Τράπεζα της Ελλάδος.