Νέα ιστοσελίδα για την ψηφοφορία στις Ευρωεκλογές

on .

EYROKOINOBOYLIO STRASBOYRGO

• Τη νέα του ιστοσελίδα https://www.evropaikes-ekloges.eu/ για το πώς ψηφίζουν οι πολίτες σε κάθε κράτος μέλος της Ε.Ε. ή από το εξωτερικό παρουσίασε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ), τέσσερις μήνες πριν από τις ευρωεκλογές.
Η ιστοσελίδα σχεδιάστηκε ώστε οι πολίτες να είναι σε θέση να βρουν εύκολα όλες τις πληροφορίες που μπορεί να χρειαστούν.
Η εθνική νομοθεσία για κάθε κράτος εξηγείται σε μορφή απλών ερωτήσεων και απαντήσεων, όπως για παράδειγμα το πότε ψηφίζουμε, ηλικιακά όρια συμμετοχής, οδηγίες εγγραφής σε εκλογικούς καταλόγους και σχετικά έγγραφα. Παρέχονται επίσης πληροφορίες για τα ελάχιστα όρια ψήφων για την εκλογή ευρωβουλευτών από κάθε κόμμα, τον αριθμό βουλευτών που αντιστοιχούν σε κάθε χώρα και σύνδεσμοι για τις ιστοσελίδες των αρμόδιων αρχών.

Ψηφοφορία από το εξωτερικό
Στην ιστοσελίδα είναι διαθέσιμες και πληροφορίες για το πώς ψηφίζουν οι πολίτες από το εξωτερικό (είτε από άλλη χώρα της ΕΕ, είτε από τρίτα κράτη), αλλά και δια αντιπροσώπου όπου υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Για παράδειγμα, αυτές οι πληροφορίες μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμες στους πολίτες που κατοικούν στη Βρετανία.
Η ιστοσελίδα επίσης παρέχει:
- ειδική σελίδα με ερωταπαντήσεις για το ΕΚ, τους υποψηφίους για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τα επόμενα βήματα μετά τις εκλογές,
- τη δυνατότητα στους πολίτες να αναμιχθούν ενεργά με την προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού για τις ευρωεκλογές,
- νέα για τις εκλογές από την κεντρική ιστοσελίδα του ΕΚ,
- συνδέσμους για τη σελίδα με τα εκλογικά αποτελέσματα και τις ιστοσελίδες των ευρωπαϊκών πολιτικών ομάδων και κομμάτων.