Ο Αλ. Τσίπρας διχάζει τους Έλληνες και ενώνει τους Σκοπιανούς

on .

TASOYLAS KON BOYLH

• Τα κυβερνητικά επιχειρήματα για τη Συμφωνία των Πρεσπών αποδόμησε πλήρως στην τοποθέτησή του χθες στη Βουλή ο βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τασούλας. «Η Κυβέρνηση είναι ανήμπορη να ανταποκριθεί στις ιστορικές της ευθύνες», τόνισε επιγραμματικά ο Γιαννιώτης βουλευτής και πρώην Υπουργός, προσθέτοντας πώς η Κυβέρνηση δεν απέτυχε μόνο στην καθημερινότητα.
«Αποδεικνύεται- πρόσθεσε- ότι συγκρουστήκατε με την ιστορία και σπάτε τα μούτρα και της χώρας και των ιστορικών αναγκών της». Συνεχίζοντας απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Τώρα προσπαθείτε να διαχειριστείτε την επικείμενη εκλογική σας ήττα με όρους ιστορικών συμβάσεων με όρους ιστορικών βημάτων. Δεν γίνεται έτσι. Πρέπει να σταθείτε πάνω από αυτά».
Ως προς τη συμφωνία ο κ. Τασούλας ανέφερε συγκεκριμένες αλυτρωτικές αναφορές στο Σύνταγμα των Σκοπίων που παραμένουν αλώβητες για να υπογραμμίσει: «Ανατρέπετε πολιτική εκατόν πενήντα ετών. Αυτή η πολιτική των εκατόν πενήντα ετών αρνείτο τη μονοπώληση της «μακεδονικής ταυτότητος» σε μία χώρα για το σύνολο της μακεδονικής εκτάσεως. Και αν οι ελληνικές κυβερνήσεις, αυτές του παλαιού συστήματος -που λέτε εσείς- μιλούσαν και μιλούσαμε για αλλαγή ονόματος και για όλες τις αλλαγές, το κάναμε για να έρθει μετά από είκοσι οκτώ χρόνια αυτή η χώρα και να δικαιούται να ομιλεί στο Σύνταγμά της για σκέτο «Μακεδονικό λαό»;
Και ο Κώστας Τασούλας πρόσθεσε: «Ζούμε ιστορικές στιγμές. Δεν χρειάζεται ο κ. Τσίπρας, πνέοντας τα λοίσθια της κυβερνητικής του θητείας και μετατρεπόμενος από εν ενεργεία Πρωθυπουργός σε διαχειριστής της ήττας του, να εμπλέκει στο τέλος της θητείας του τόσο σοβαρά θέματα. Θα ήταν προτιμότερο να αποφύγει να διχάσει τους Έλληνες για να ενώσει τους Σκοπιανούς, όπως προσφυώς είπε ο κ. Μητσοτάκης. {…}.
»Περισσότερο από τις ιδέες σας, αντιπαθώ τις μεθόδους σας» είχε πει ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής, απευθυνόμενος στην Αριστερά. Φαίνεται ότι οι μέθοδοί σας εξακολουθούν να είναι αντιπαθητικές, γιατί εξακολουθείτε να μην παραδέχεστε τις προθέσεις σας, οι οποίες, στο κάτω-κάτω, στο θέμα το σκοπιανό ουδέποτε απεκρύβησαν και ουδέποτε άλλαξαν. Είναι το μόνο θέμα για το οποίο δεν κοροϊδέψατε τον ελληνικό λαό προεκλογικώς. Μάλιστα, στελέχη επιφανή προτιμούσαν να λέγεται σκέτο «Μακεδονία» αυτή η χώρα, αντί για «Βόρεια Μακεδονία».