Τις προγραμματικές θέσεις παρουσίασε χθες η Τ. Καλογιάννη

on .

KALOGIANNH TATIANA

• «Ιωάννινα 2023- Το μέλλον σήμερα», είναι το όνομα της παράταξης με την οποία η νυν Αντιπεριφερειάρχης Ιωαννίνων Τατιάνα Καλογιάννη διεκδικεί το Δήμο Ιωαννιτών στις εκλογές του ερχόμενου Μαΐου. Οι προγραμματικές θέσεις της παρουσιάστηκαν χθες βράδυ στο ξενοδοχείο «Du Lac» με την παρουσία υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και πλήθος συμπολιτών. Η κ. Καλογιάννη αναφέρθηκε στις σπουδές της, στην επαγγελματική της δραστηριότητα καθώς και στο έργο της στην Περιφέρεια Ηπείρου. 

Αναφερόμενη στην απόφασή της να διεκδικήσει το Δήμο Ιωαννιτών, είπε ότι οφείλεται στις δυνατότητες του Δήμου, στη σημερινή του κατάσταση, στην έντονη διάθεση νέων και έμπειρων συμπολιτών να συνεργαστούν μαζί της, στις υφιστάμενες χρηματοδοτικές πηγές, στις θετικές αναφορές που συνοδεύουν την, μέχρι σήμερα, πορεία της και στην αγάπη της για την πόλη.
Η κ. Καλογιάννη άσκησε κριτική στην πολιτική «του διαχειριστή της καθημερινότητας» που ακολουθεί η πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία όπως πρόσθεσε έχασε την -ταυτότητά της και συρρικνώθηκε η δράση της στα απολύτως απαραίτητα. Ειδικότερα αναφερόμενη στο Δήμο Ιωαννιτών, είπε πως σήμερα:
- Λείπει η δημιουργία και η εντατική προσπάθεια.
- Απουσιάζει η οργανωμένη δράση.
- Κυριαρχούν ο εφησυχασμός και η στασιμότητα.
Αναφέρθηκε στους άξονες του προγράμματός της, για να τονίσει στη συνέχεια τα εξής:
«Το σχέδιό μας καλύπτει την καθημερινή λειτουργία της πόλης, εγγυάται τη ανάπτυξή της με γνώμονα την αειφορία, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες για την ευημερία των πολιτών.
Στην εποχή της πληροφορίας και των πιεστικών προβλημάτων, οι πολίτες είναι – και ορθά – πιο απαιτητικοί από όσους και όσες διεκδικούν την ψήφο τους.
Έχουν περάσει, ανεπιστρεπτί, οι εποχές που τα πολιτικά προγράμματα ήταν κατάλογοι καλών προθέσεων και αιτημάτων.
Σήμερα, ένα πολιτικό πρόγραμμα πρέπει να είναι ένα συλλογικό επιχειρησιακό σχέδιο που θέτει:
- σαφείς προτεραιότητες και
- μετρήσιμους στόχους.
Η οργάνωση του προγραμματικού μας λόγου με επιχειρησιακό και όχι ρητορικό τρόπο, είναι μια δύσκολη επιλογή».
Καταλήγοντας και απευθυνόμενη στους δημότες των Ιωαννίνων, ζήτησε την εξουσιοδότηση για να ανοίξουν νέοι δρόμοι και ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση που θα προκύψει από τη μαζική συμμετοχή στις εκλογές.
«Όλοι οι πολίτες – τόνισε- έχουν υποχρέωση να πάρουν θέση και να επιλέξουν εκείνον που θα κρίνουν ότι μπορεί να εργαστεί σοβαρά και κυρίως αρκετά, για την πόλη του αύριο» εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα εμπιστευθούν τελικά την παράταξή της, που είναι το ΝΕΟ που έρχεται στο Δήμο.