Συναντήσεις του Σπ. Ριζόπουλου με Δημάρχους Παραμυθιάς και Ζηρού

on .

rizopoulos

• Ο επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου», υποψ. Περιφερειάρχης Σπ. Ριζόπουλος συνεχίζει τις συναντήσεις του με τους εκλεγμένους δημάρχους των Καλλικρατικών δήμων της Ηπείρου.

Στην Παραμυθιά
Χθες το πρωί, επισκέφθηκε το δημαρχείο Σουλίου Θεσπρωτίας και είχε συνάντηση με τη δήμαρχο Σταυρούλα Μπραΐμη – Μπότση.
Όπως ανακοίνωσαν οι «Ορίζοντες»: «Μέσα σε θερμό κλίμα έγινε εποικοδομητική και ειλικρινής ανταλλαγή απόψεων. Από την πλευρά του δήμου αναπτύχθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν και από την πλευρά των Οριζόντων έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο διακριτό ρόλο και στις λύσεις που μπορεί να προσφέρει η Περιφερειακότητα στο Δήμο Σουλίου».
Η κ. Σταυρούλα Μπραΐμη-Μπότση σε δήλωσή της ανέφερε:
«Καλωσορίσαμε σήμερα στο δήμο Σουλίου τον υποψήφιο Περιφερειάρχη κ. Ριζόπουλο στον οποίο έγινε ενημέρωση για τα προβλήματα, τις ιδιαιτερότητες του δήμου μας τις δυνατότητες ανάπτυξης που έχει... Θεωρούμε εμείς εδώ στο δήμο Σουλίου, ο οποίος μπορεί να είναι μικρός τόπος αλλά Μέγας με ιδιαίτερα άτομα και φοβερές προσωπικότητες, ότι όλοι είμαστε χρήσιμοι από οποιαδήποτε θέση. Γι’ αυτό να ευχηθώ ότι καλύτερο προς όφελος της Ηπείρου».
Ο κ. Ριζόπουλος, μεταξύ άλλων, αφού ευχαρίστησε τη δήμαρχο Σουλίου ανέφερε: «Θα ξεκινήσω από την τελευταία της φράση ότι δεν περισσεύει κανείς. Πιστεύω ότι ένας διακριτός ρόλος για το δήμο Σουλίου πρέπει να προκύψει από τη νέα περιφερειακή αρχή. Ήταν χαρακτηριστική η φράση ότι εάν τοποθετήσουμε έναν διαβήτη στο κέντρο του δήμου και τραβήξουμε μια ακτίνα θα δούμε ότι η εμβέλεια είναι τεράστια.
Συζητήσαμε τα ζητήματα πρωτογενούς παραγωγής, κτηνοτροφίας. Συζητήσαμε την ανάπτυξη, την κοινωνιολογική έκταση και την επιρροή του λιμανιού της Ηγουμενίτσας. Συζητήσαμε ζητήματα σε ότι αφορά την προσβασιμότητα από το δήμο Σουλίου στην ανάπτυξη του προορισμού του Αχέροντα.
Και πάνω απ’ όλα, συζητήσαμε τις επιπτώσεις από τις εξελίξεις σε σχέση με τις εξορύξεις. Γιατί αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό και πρέπει κυρίως να προστατεύσουμε το περιβάλλον και να δούμε πως αυτό θα γίνει σε ισόρροπη κατάσταση με την ανάπτυξη».

Στο Δήμο Ζηρού
Εξ άλλου, χθες το μεσημέρι ο κ. Ριζόπουλος συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ζηρού Πρέβεζας κ. Νίκο Καλαντζή.
Κατά την ανταλλαγή απόψεων που διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα ο Σπύρος Ριζόπουλος κατέστησε τον δήμαρχο κοινωνό, όχι μόνο της έννοιας της Περιφερειακότητας αλλά και του στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης του Δήμου Ζηρού, ο οποίος όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε «μπορεί να αποτελέσει τον βασικό στρατηγικό αυχένα, ο οποίος μπορεί να κινήσει όλη την οικονομία και τις μεταφορές της Ηπείρου».
Ο κ. Ν. Καλαντζής μεταξύ άλλων δήλωσε ότι: «από αυτές τις συναντήσεις, εφόσον έχουν και ένα προεκλογικό άρωμα, έχουμε να αποκομίσουμε μόνο θετικά στοιχεία στα πλαίσια του πολιτικού πολιτισμού και της συνεννόησης που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στην τοπική αυτοδιοίκηση του πρώτου και του δεύτερου βαθμού».

Web Baner Antigoni