ΚΩΝ. ΓΑΤΣΙΟΣ: Η πλειοψηφία του λαού δεν αποδέχεται τη «λύση» ΣΥΡΙΖΑ για Μακεδονικ

on .

GATSIOS KON

• «Το ότι το εθνικό ζήτημα της Μακεδονίας “επιλύεται κατά τον καλύτερο τρόπο” είναι μια άποψη που μόνο μέλη του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού διαφωνεί». Με την φράση αυτή ο Καθηγητής, υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του ΚΙΝΑΛ Κων. Γάτσιος τοποθετείται εκ νέου στο ζήτημα των «Σκοπίων» απαντώντας στην επίθεση που δέχθηκε από τη ΝομαρχιακήΕπιτροπή του Κυβερνώντος Κόμματος για τις θέσεις που διατύπωσε πριν λίγες ημέρες. 

Ο κ. Γάτσιος, κάνει λόγο «για αναμενόμενο, αλλά και τετριμμένο, σταλινικής κοπής υβρεολόγιο από τη ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων», επισημαίνοντας παράλληλα πώς «οι Έλληνες πολίτες δεν έχουν καμία δυνατότητα να εκφράσουν την άποψή τους για το θέμα. Ούτε με δημοψηφίσματα, ούτε μια κάποιον άλλον τρόπο».
«Την απόφαση για επικύρωση της συμφωνίας θα τη λάβει μια Βουλή η σύνθεση της οποίας δεν ανταποκρίνεται πλέον, σε καμία περίπτωση» τονίζει και καταλήγει: «Σημειώνω, επιπλέον, ότι παρά το γεγονός πως οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζονται πως η συμφωνία αυτή είναι τόσο πολύ καλή –έστω κι αν ο ελληνικός λαός δεν το αναγνωρίζει και δεν το δέχεται– εν τούτοις ούτε και αυτοί οι ίδιοι δεν είχαν πει έστω και μισή λέξη σχετικά με τις προθέσεις τους κατά την προεκλογική περίοδο. Δεν το δήλωσαν στον ελληνικό λαό πριν τις εκλογές, αλλά εκ των υστέρων προχώρησαν στην σύναψή της, χωρίς καμία διαδικασία πολιτικής νομιμοποίησης από την πλευρά της ελληνικής κοινωνίας. Εάν υπάρχει, λοιπόν, αντιδημοκρατική συμπεριφορά, πέρα από τα κενά περιεχομένου λόγια και τις τετριμμένες ύβρεις, αυτή εντοπίζεται στην πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ που για ένα εθνικό θέμα επιβάλλει επί της ελληνικής κοινωνίας μία απόφαση την οποία στη συντριπτική της πλειοψηφία η ελληνική κοινωνία δεν αποδέχεται. Αλλά, βεβαίως, η ηγεσία τού ΣΥΡΙΖΑ ξέρει καλύτερα το συμφέρον της ελληνικής κοινωνίας από ό,τι οι ίδιοι οι πολίτες και επιβάλλει τις σωστές λύσεις, ακόμη και εάν ο λαός δεν τις αποδέχεται!».