Συνάντηση Σπ. Ριζόπουλου με τους δημάρχους Ζαγορίου και Πωγωνίου

on .

rizopoylos

• Στα πλαίσια των ενημερωτικών του συναντήσεις με δημάρχους της Ηπείρου, ο επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» και υποψ. Περιφερειάρχης Σπ. Ριζόπουλος επισκέφθηκε χθες τους δημάρχους Ζαγορίου Βασίλη Σπύρου και Πωγωνίου Κ. Καψάλη.
Με τον κ. Σπύρου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, εντοπίστηκε το πρόβλημα της μερικής ανάπτυξης του Δήμου Ζαγορίου και από την πλευρά των «Οριζόντων» προτάχθηκε ως βασικό μέλημα η ανάπτυξη και των υπόλοιπων χωριών της περιοχής. Για το θέμα των πετρελαίων συμφωνήθηκε ότι η βασική μέριμνα πρέπει να είναι η προστασία του περιβάλλοντος. Στο θέμα της συνολικής σύνδεσης της περιοχής των Ζαγοροχωρίων με την Εγνατία ο κ. Ριζόπουλος δεσμεύθηκε ότι θα σχεδιαστεί και θα εκτελεστεί το έργο που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη όλης της περιοχής και όχι μόνο ενός τμήματός της. Επίσης, συζητήθηκε η σύνδεση με την Κόνιτσα.
***
Στο Δήμο Πωγωνίου συζητήθηκε η δυνατότητα να αποτελέσει η περιοχή τον βασικό κόμβο σύνδεσης της Ηπείρου με την Αλβανία.
Από την πλευρά του Σπύρου Ριζόπουλου υπήρξε η δέσμευση ότι θα πραγματοποιηθεί η σύνδεση Κόνιτσας – Καλπακίου με έξοδα της Περιφέρειας, ούτως ώστε να υπάρξει ένα δίκτυο που θα καταστήσει ελκυστικές όλες τις περιοχές τουριστικά, βγάζοντας και την Κόνιτσα από την απομόνωση και αναβαθμίζοντας το ρόλο του Δήμου Πωγωνίου.