ΑΝΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ: Είμαι ευγνώμων στον Αλ. Τσίπρα για την συμφωνία των Πρεσπών!

on .

TSIPRAS MERKEL 10 1 2019

• Πορείες διαμαρτυρίας έξω στους δρόμους, φιλιά και αγκαλιές στο Μέγαρο Μαξίμου. Αυτές οι δυο εικόνες κυριάρχησαν χθες βράδυ, με αφορμή την επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα.
Στην θερμή συνάντηση που είχε ο Αλ. Τσίπρας με τη Γερμανίδα Καγκελάριο τέθηκε, μεταξύ άλλων, η Συμφωνία των Πρεσπών, με την Μέρκελ να κάνει λόγο για «ένα αποφασιστικό βήμα που επωφελείται όλη η Ευρώπη». Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είμαι ευγνώμων στον Αλέξη Τσίπρα που ανέλαβε να προωθήσει μια λύση σε ένα πρόβλημα ετών. Δίνει την ευκαιρία στη Βόρεια Μακεδονία να έχει ευρωπαϊκή προοπτική, για να υπάρξει πρόοδος. Δεν μπορώ παρά να συγχαρώ τον Έλληνα πρωθυπουργό γι' αυτό το τόσο αποφασιστικό βήμα, από το οποίο δεν θα ωφεληθούν μόνο η Ελλάδα και η Βόρεια Μακεδονία, αλλά και όλη η Ευρώπη».
Καλωσορίζοντας την Άνγκελα Μέρκελ ο Αλ. Τσίπρας, ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Πιστεύω ότι σήμερα έρχεστε σε μία διαφορετική Ελλάδα που μετά από πολύ μεγάλες δυσκολίες κατάφερε να ξεπεράσει την κρίση και να μπει στο δρόμο της ανάπτυξης και της κοινωνικής ανασυγκρότησης. Περάσαμε και μεταξύ μας αρκετές δυσκολίες αλλά κατορθώσαμε μέσα από συνθέσεις και συμβιβασμούς και κατορθώσαμε να ξεπεράσουμε την κρίση αλλά και να διατηρήσουμε την ευρωπαϊκή συνοχή».
Παίρνοντας το λόγο η Γερμανίδα Καγκελάριος ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για τη φιλοξενία, τονίζοντας: «Πέρασαν δύσκολα χρόνια. Εκείνο το οποίο καταφέραμε είναι να ενισχύσουμε το ευρωπαϊκό πνεύμα. Ο ελληνικός λαός πέρασε από μια δύσκολη φάση και θα ήθελα να ευχαριστήσω για αυτά που πέτυχε η Ελλάδα και αυτά που έχει προσφέρει η Ελλάδα».