Συλλαλητήριο Αλβανών εθνικιστών στο Αργυρόκαστρο!

on .

TSAMHDES SYLLALHTHRIO

• Οι προκλήσεις από την αλβανική πλευρά είναι συνεχείς. Την ημέρα του μνημοσύνου του Κώστα Κατσίφα στους Βουλιαράτες, το Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου, ακραίοι Αλβανοί, με πρόσκληση, μέσω διαδικτύου, οργανώνουν συλλαλητήριο, στην πλατεία «Τσερσίζ Τοπούλι» του Αργυρόκαστρου, κατά του «ελληνικού εθνικισμού», όπως υποστηρίζουν.
Σε σχετική καταχώρηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την οποία αναπαράγει και ο αλβανικός τύπος, αναφέρουν: «Οι αληθινοί πατριώτες χωρίς κομματική υποστήριξη θα διαδηλώσουν στις 8 Δεκεμβρίου ώρα 11:00. Το σύνθημα του συλλαλητηρίου είναι «να σώσουμε την Αλβανία». Θα είμαστε εκεί, έλα και εσύ αν αγαπάς την Αλβανία και τη νεολαία χωρίς κομματική υποστήριξη». Τέτοιες ενέργειες σίγουρα δεν βοηθούν, αλλά δυναμιτίζουν το κλίμα συνεργασίας και συνύπαρξης των δύο λαών. Πρέπει να καταλάβουν κάποιοι, ότι το μόνο, που συμφέρει Αλβανούς και Έλληνες, είναι επιλύουν και όχι να δημιουργούν προβλήματα.
Η.Μ.
* * *
• Εν τω μεταξύ η Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου, με ανακοίνωσή της καταγγέλλει ότι η καταστροφή του μνημείου του οπλαρχηγού Θύμιου Λώλη στην Κρανιά του Δήμου Φοινικαίων, ήταν θέμα χρόνου να συμβεί, καθώς το κλίμα φρόντισε να το οξύνει ο δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού TOP CHANNEL Μαρίν Μέμα, ο οποίος είχε παρουσιάσει ντοκιμαντέρ με θέμα «Όταν τιμούν τους φονιάδες Αλβανών» με εικόνες από το μνημείο του Θύμιου Λώλη. «Η καταστροφή του μνημείου, έρχεται ενώ είναι σε εξέλιξη η τροποκράτηση των κατοίκων του χωριού Βουλιαράτες, ενόψει της τέλεσης του 40ημερου μνημοσύνου του Κωνσταντίνου Κατσίφα, το ερχόμενο Σάββατο», καταλήγει η ανακοίνωση.