Απαιτείται συνολικό σχέδιο για την τουριστική ανάπτυξη των Ιωαννίνων

on .

GIANNENA TORA

• Τους προβληματισμούς της για τους χειρισμούς που αφορούν στην τουριστική ανάπτυξη της πόλης των Ιωαννίνων διατυπώνει η δημοτική παράταξη «Γιάννενα Τώρα», μετά την συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της Ένωσης Ξενοδόχων και συγκεκριμένα τους κ.κ. Κ. Βλάχο και Σ. Σιούτη.
Σύμφωνα με την παράταξη, τα Γιάννενα είναι μια πόλη με τεράστιες δυνατότητες στον τουρισμό. Έχουν ευνοηθεί σημαντικά από την κατασκευή των νέων διεθνών οδικών αξόνων, είναι χτισμένα δίπλα σε προστατευόμενες περιοχές (λίμνη, δάση, παραδοσιακοί οικισμοί) και κοντά στο βουνό και τη θάλασσα, έχουν μεγάλη παράδοση στις τέχνες και τα γράμματα, όπως και τη φιλοξενία. Ωστόσο -επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση- οι θετικές αυτές προοπτικές δεν καταλήγουν να γίνονται πράξη στην βελτίωση του τουριστικού αποτελέσματος στην περιοχή.
Στη συνέχεια από την κριτική της παράταξης Μπαρτζώκα δεν γλίτωσε ο Δήμος σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «αναγνωρίζουμε ότι ο Δήμος δεν είναι ο μόνος αρμόδιος ή υπεύθυνος για το ζήτημα, αλλά είναι ένας φορέας βαρύνουσας σημασίας που θα πρέπει να έχει κυρίαρχο ρόλο στο σχεδιασμό του τουριστικού πλάνου της περιοχής. Και βεβαίως, αυτό δεν είναι τα ταξίδια αιρετών - με τη σειρά για να πάρουν όλοι δωρεάν ταξίδι - ούτε οι αποσπασματικές ενέργειες και δράσεις, με μεθόδους του προηγούμενου αιώνα, όπως είναι η προσέγγιση operetors, ή η συμμετοχή σε «εκθέσεις», ενέργειες που δεν αποφέρουν απολύτως τίποτα τελικά»!

Μείωση κόστους
Βασικό ζήτημα κατά την παράταξη «Γιάννενα Τώρα» είναι «ο Δήμος να εκπονήσει ένα συνολικό σχέδιο, με έμφαση στη μείωση του κόστους και την υιοθέτηση σημερινών τεχνολογιών για την υλοποίησή του, και οπωσδήποτε με μετρήσιμα και διαρκώς μετρούμενα αποτελέσματα και διαδικασίες ανατροφοδότησης για τη διόρθωση όπου απαιτείται. Χρειάζεται στρατηγική, συνέπεια και ...γνώσεις ειδικών αντί για τα δωρεάν ταξίδια δημοτικών συμβούλων, τα οποία μάλιστα μετά το πέρας τους προσφέρουν μόνο ...ευχάριστες αναμνήσεις στους συμμετέχοντες και ποτέ ουσιαστική ενημέρωση του Δ.Σ. και της πόλης. Με τις λογικές αυτές η υπόθεση «τουριστική ανάπτυξη» της πόλης δεν πρόκειται να πάει μακριά».

Για το Αεροδρόμιο…
Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή της αναφέρεται και στο θέμα του Αεροδρομίου, δηλώνοντας «αλληλέγγυα σε οποιαδήποτε δράση ή πρωτοβουλία αναβαθμίζει τη λειτουργία και το διεθνή χαρακτήρα του αεροδρομίου των Ιωαννίνων, ως πυλώνα εξωστρέφειας της περιοχής».
Επισημαίνει ότι θα είναι αρωγός σε κάθε σχετική πρωτοβουλία αλλά και θα καταγγείλει κάθε προσπάθεια προσωπικής επικοινωνιακής εκμετάλλευσης των εξελίξεων σχετικά με τη λειτουργία του αεροδρομίου…