Ανυπόφορη -λόγω εργασιών- η καθημερινότητα στα Γιάννενα!

on .

ERGA SP LAMPROY

Με υπομονή και… γερά νεύρα οπλίζονται καθημερινά οι Γιαννιώτες, καθώς πολλοί δρόμοι στο κέντρο της πόλης έχουν μετατραπεί σε εργοτάξια, για την ανάπτυξη του δικτύου του φυσικού αερίου και των οπτικών ινών. 

Πάντως, χθες, η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων έλαβε τη διαβεβαίωση ότι θα προχωρήσει σε πλήρη αποκατάσταση των οδών Μ. Αλεξάνδρου, Σουλίου και Σπ. Λάμπρου, όπου εκτελούνται εργασίες για το φυσικό αέριο, μετά από συνεννόηση του δημάρχου Θωμά Μπέγκα, με την ανάδοχο εταιρία του έργου.

Παράλληλα, έντονος προβληματισμός έχει εκφραστεί και για την εικόνα ορισμένων οδών μετά τις πρώτες αποκαταστάσεις που πραγματοποιήθηκαν σε σημεία όπου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες διέλευσης του αγωγού. Για το λόγο αυτό, η «συμπολίτευση» του Δήμου ζήτησε σαφές χρονοδιάγραμμα και δέσμευση για ουσιαστική και ολοκληρωμένη αποκατάσταση του οδοστρώματος. 

Δύσκολη η καθημερινότητα!

Αναμφίβολα, η καθημερινότητα στα Γιάννενα έχει γίνει πλέον ανυπόφορη. Τα παράπονα κατοίκων και επαγγελματιών «πέφτουν» βροχή, αφού βιώνουν μεγάλη ταλαιπωρία λόγω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο κέντρο, εργασιών για το φυσικό αέριο ή παρεμβάσεων στο οδόστρωμα.

Σε συνδυασμό με τις εργασίες στην κεντρική πλατεία που έχουν μετατραπεί σε… Γεφύρι της Άρτας, το κυκλοφοριακό πρόβλημα έχει οξυνθεί και η θέση πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης έχει γίνει πλέον δυσεύρετη.

Τα Γιάννενα είναι πλέον ένα απέραντο εργοτάξιο, αφού σε κάθε σημείο της πόλης συναντά κανείς σκαμμένα οδοστρώματα, μηχανήματα, πρόχειρες αποκαταστάσεις κλπ. Δεν αμφισβητεί κανείς την αναγκαιότητα των έργων, ωστόσο οι πολίτες ζητούν να υπάρχει καλύτερος σχεδιασμός και να αποκαθίστανται γρήγορα οι όποιες παρεμβάσεις.

Οι νέες παρεμβάσεις…

Σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε η εταιρία προς τον Δήμο Ιωαννιτών, σε κάποιες από τις οδούς όπου πραγματοποιούνται σήμερα εργασίες θα απαιτηθούν σε επόμενο στάδιο νέες παρεμβάσεις για την ανάπτυξη του δικτύου χαμηλής πίεσης, το οποίο θα εξυπηρετήσει τις συνδέσεις καταναλωτών.

Οι δυο πλευρές συμφώνησαν, η πλήρης αποκατάσταση των παραπάνω οδών να πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση και των εργασιών του δικτύου χαμηλής πίεσης, κατά τους θερινούς μήνες, ώστε να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο η όχληση προς τους πολίτες. 

Οφέλη μετά την ταλαιπωρία

Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, αναγνώρισε ότι τα έργα ανάπτυξης του φυσικού αερίου και των δικτύων οπτικών ινών, προκαλούν ταλαιπωρία στην καθημερινότητα των πολιτών. Ωστόσο, τόνισε πως τα οφέλη που θα αφήσουν πίσω τους θα είναι μόνιμα και καθοριστικά για το μέλλον των πολιτών και του τόπου. 

Από τη μία πλευρά- είπε- το φυσικό αέριο θα προσφέρει μια πιο σύγχρονη, οικονομική και αποδοτική ενεργειακή λύση για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, συμβάλλοντας παράλληλα στη μείωση των ρύπων, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην αντιμετώπιση του φαινομένου της αιθαλομίχλης.

Τέλος, ανέφερε πως οι οπτικές ίνες θα αναβαθμίσουν ουσιαστικά τις ψηφιακές δυνατότητες της πόλης, ενισχύοντας την ταχύτητα, την συνδεσιμότητα και τις προοπτικές ανάπτυξης. 

OSDEL DIGITAL STATIC BANNERS 900x300