Ειδικό ποσοστό εισαγωγής στα ΑΕΙ ζητά ο Δήμος Ιωαννιτών

- Το ζήτημα της θεσμοθέτησης ειδικού ποσοστού υπεράριθμων εισακτέων (τουλάχιστον 2%) για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων του Δήμου Ιωαννιτών, απασχόλησε την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτ. Συμβουλίου.
Το αίτημα από τη Δημοτική Αρχή βασίστηκε στην κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τον σεισμό της 8ης Μαρτίου και τις σεισμικές δονήσεις που ακολούθησαν. Το ποσοστό αυτό προτείνεται να μην είναι μικρότερο του 2% ανά κατηγορία Λυκείου (ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ., ημερήσια και εσπερινά). Σημειώνεται πως η εισήγηση της Δημοτικής Αρχής που αφορούσε σε όλα τα Λύκεια του Δήμου, προκάλεσε αρκετές αντιπαραθέσεις, ωστόσο εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Έντονα προβλήματα
Και αυτό γιατί, το αίτημα είχε κατατεθεί μόνο από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Πρότυπου Λυκείου Ζωσιμαίας, το οποίο ήταν και το μοναδικό που έμεινε κλειστό, ενώ εδώ και λίγες μέρες τα μαθήματα γίνονται στις πρώην σχολές του ΟΑΕΔ,
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θ. Μπέγκας ανέφερε ότι «αυτό που τελικά θα κρίνει τη θετική ή αρνητική ανταπόκριση της Πολιτείας είναι το ίδιο το φαινόμενο και η έκτασή του και όχι μεμονωμένες περιπτώσεις». Ωστόσο, πρόσθεσε πως δεν υπάρχει αντίρρηση να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο Πρότυπο Λύκειο της Ζωσιμαίας, όπου τα προβλήματα είναι εντονότερα. Τέλος, υπογράμμισε ότι η Δημοτική Αρχή προχώρησε σε μια εισήγηση που βασίστηκε σε αντίστοιχες περιπτώσεις του παρελθόντος, όπου άλλες περιοχές πέτυχαν ανάλογες ρυθμίσεις.


