Σήμερα (1 μ.μ.) ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των πανελλαδικών

on .

EKSETASEIS PANELLADIKES 2

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων μπαίνει σήμερα, καθώς μετά τη 1 το μεσημέρι θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων Γενικών Ενιαίων Λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων. Μετά από ένα περίπου μήνα αναμένεται η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, η οποία είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή, 26 Ιουλίου.

Όπως διευκρινίζει το Υπουργείο Παιδείας σε χθεσινή ανακοίνωσή του οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας, θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα.

Επιπλέον, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να αναζητούν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες. Τέλος, οι υποψήφιοι θα λάβουν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον έχουν ήδη υποβάλει σχετική αίτηση. 

Το Υπουργείο Παιδείας ενημερώνει ότι θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για το πότε θα αναρτηθούν τα αποτελέσματα στα ειδικά μαθήματα, καθώς και για την έναρξη συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Ας σημειωθεί ότι έως και σήμερα, Παρασκευή οι υποψήφιοι (ΓΕΛ – ΕΠΑΛ) που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο ή Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).