Παρατείνεται το πρόγραμμα για φθηνό ρεύμα στους Αγρότες

on .

POTISMA XORAFI

Την παράταση του προγράμματος για φθηνό αγροτικό ρεύμα ανακοίνωσε χθες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψη του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου συναντήθηκε με τον νέο Υπουργό, Κώστα Τσιάρα.

Ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης έχει μπει το αγροτικό ζήτημα κι ένα από τα κρίσιμα στοιχήματα είναι η ομαλοποίηση της ροής χρήματος προς τους παραγωγούς, καθώς υπήρξαν πολλές αρρυθμίες τους προηγούμενους μήνες. Παράλληλα, στόχος της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου αλλά και του ίδιου του Πρωθυπουργού είναι να πέσουν οι τόνοι με τον αγροτικό κόσμο που ανέβηκαν πολύ ψηλά, ιδίως την περίοδο των αγροτικών κινητοποιήσεων. Κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον νέο μηχανισμό επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο, στα ζητήματα που έχουν να κάνουν με το αγροτικό ρεύμα και στο πρόγραμμα ΓΑΙΑ, στο οποίο είπε ότι θα δοθεί παράταση.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε και τα προβλήματα που υπάρχουν με τις τιμές των φυτοφαρμάκων, αναφέροντας ότι «τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με τις πολυεθνικές στον τομέα των τροφίμων, φαίνεται πως τα αντιμετωπίζουμε και στον τομέα των φυτοφαρμάκων», προσθέτοντας ότι δεν θα γίνουν ανεκτές τέτοιες πρακτικές.

Ο κανονισμός του ΕΛΓΑ

Ο Κ. Μητσοτάκης σημείωσε, επίσης, ότι ο νέος κανονισμός του ΕΛΓΑ θα έρθει προς έγκριση στο υπουργικό συμβούλιο πριν το τέλος του καλοκαιριού, ενώ μιλώντας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, τόνισε ότι ο αγροτικός τομέας θα συνεχίσει να λαμβάνει τις επιδοτήσεις τους υπογραμμίζοντας όμως ότι «θα τις λαμβάνουν μόνο αυτοί που πραγματικά παράγουν».

Από τη μεριά του, ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας επισήμανε ότι ο Πρωθυπουργός τους έδωσε συγκεκριμένες κατευθύνσεις που εδράζονται σε ένα συγκεκριμένο κυβερνητικό σχέδιο σύμφωνα με το οποίο πρέπει να κινηθούν με ταχύτητα στην κατεύθυνση των μεγάλων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων.