Τι απέγινε η δωρεά για την κατασκευή υπαίθριου θεάτρου στο Γυμνάσιο Ζίτσας;

on .

DHMARXEIO ZITSAS 21 11 16

Συνεχίζει να… αγνοείται η τύχη του υπαίθριου θεάτρου στο χώρο Γυμνασίου – Λυκείου Ζίτσας, για την κατασκευή του οποίου διατέθηκε χρηματικό ποσό από κάτοικο της περιοχής.

Πρόκειται για μια υπόθεση που κρατάει πολλά χρόνια, αφού η πρώτη συζήτηση είχε γίνει το 2017. Ο «Π.Λ.» τον περασμένο Ιούλιο είχε γράψει σχετικό σχόλιο, επισημαίνοντας τις καθυστερήσεις, ζητώντας παράλληλα ο Δήμος Ζίτσας να ενημερώσει υπεύθυνα για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής του. 

Ας σημειωθεί ότι επτά χρόνια έχουν περάσει από την πρώτη συζήτηση και ο δωρητής κ. Μιχάλης Κατσουλίδης επαναφέρει το ζήτημα και με επιστολή του στον «Π.Λ.» εκφράζει την αγανάκτησή του για την αδιαφορία των αρμοδίων. Επισυνάπτει μάλιστα και την επιστολή που έστειλε ο ίδιος στον δήμαρχο Μιχ. Πλιάκο τον περασμένο Δεκέμβριο, δηλώνοντάς του ότι δεν θα ασχοληθεί ξανά με το θέμα!

Να τι αναφέρει στον «Π.Λ.» ο κ. Κατσουλίδης: 

«Τον περασμένο Ιούλιο είχε δημοσιευτεί σε τοπική εφημερίδα ένα άρθρο σχετικό με την κατασκευή ενός Υπαίθριου Θεάτρου στη Ζίτσα, με την παρατήρηση ότι έχουν περάσει επτά χρόνια και ακόμη δεν τελείωσαν οι απαιτούμενες εργασίες. Το άρθρο απευθυνόταν προς τον «Δήμο Ζίτσας». Οι αρμόδιοι του Δήμου δεν δώσανε καμία απάντηση!

Μετά από παρέλευση τεσσάρων μηνών, δηλαδή τον Νοέμβριο του 2023, έγινε μια συζήτηση με τους αρμόδιους του Δήμου και εμένα. Οι αρμόδιοι (!!!) του Δήμου δεν μου έδωσαν μια απάντηση σχετική με την μελλοντική  εξέλιξη των εργασιών. Βλέποντας ο ίδιος ότι, παρότι πέρασαν 7 χρόνια, η κατάσταση παραμένει η ίδια, έστειλα προς τον κ. Δήμαρχο Ζίτσας την παρακάτω επιστολή απογοητευμένος από την αδιαφορία των αρμοδίων. Από τότε μέχρι σήμερα, Ιούνιος 2024, δεν συνέβη το ελάχιστο! Ντρέπομαι αφάνταστα για την αδιαφορία που υπάρχει!!! Ντροπή στους αρμόδιους ή μάλλον αίσχος! Απρίλιος 2017-Ιούνιος 2024.

Μανούλα μας Ελλάδα με τα παιδιά σου!!!»

Να τι έγραφε προς τον Δήμαρχο Ζίτσας τον περασμένο Δεκέμβριο ο κ. Κατσουλίδης:

«Κύριε Πλιάκο, καλημέρα,

Όπως πάντα έτσι κι αυτήν τη φορά η συζήτηση δεν υπήρξε εποικοδομητική, όλα τα θέματα έμειναν ανοιχτά! Εκ μέρους μου θέλω να σας ενημερώσω ότι ΠΟΤΕ στο μέλλον δεν πρόκειται να ασχοληθώ με το θέμα του Θεάτρου. Ούτε με τις αρμόδιες Υπηρεσίες ούτε με τον κ. Ζιάκκα θέλω στο εξής να έχω επαφή και εσάς δεν πρόκειται ποτέ ξανά να σας ενοχλήσω.

Από αυτήν τη στιγμή ενεργείστε όπως εσείς νομίζετε σωστά και ποτέ μην ζητήσετε τη δική μου γνώμη. Αυτά ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΤΑ ΕΝΝΟΩ!!! Εάν (!) κάποτε τελειώσουν οι μη σωστές εργασίες και θελήσετε να κάμετε εγκαίνια, σας πληροφορώ ότι εγώ δεν προτίθεμαι να συμμετάσχω και ούτε θα είμαι παρών!

Από όλους όσοι ασχολήθηκαν με αυτό το θέμα ΚΑΝΕΙΣ δεν κράτησε το λόγο του. Εγώ αυτά που λέγω θα τα τηρήσω! Νόμιζα ότι θα κάνω κάτι για το αγαπημένο μου χωριό, τη Ζίτσα!!! Δυστυχώς οι αρμόδιοι (!!!) σε τέτοιες περιπτώσεις προστάζουν: Αντί του Μάνα ΧΟΛΗ!!!

Σας εύχομαι καλές Χριστουγεννιάτικες ημέρες

Μιχάλης Κατσουλιδης  Δεκέμβριος 2023

Κύριε Πλιάκο, δεν επιθυμώ απάντηση στην επιστολή μου.

Θεωρείστε το θέμα ως τετελεσμένο γεγονός»