Συνέδριο στο Πανεπ. Ιωαννίνων για Εκπαίδευση και Διδασκαλία

on .

SYNEDRIO DIDASKALIA

Επιστημονικό Συνέδριο με διεθνή συμμετοχή θα λάβει χώρα από μεθαύριο, Παρασκευή μέχρι την Κυριακή, 16 Ιουνίου στο Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. 

Το συνέδριο έχει θέμα «Εκπαίδευση, Διδασκαλία και Δια Βίου Μάθησης τον 21ο αιώνα: Προκλήσεις και Προοπτικές» και το διοργανώνει το Εργαστήριο «Παιδαγωγικής και Διδακτικής Μεθοδολογίας», του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών, σε συνεργασία με το  Διακρατικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Σχολική Συμβουλευτική και Καθοδήγηση» του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ και του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του ΕΚΠΑ και το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Το Συνέδριο θα προσφέρει τη δυνατότητα ανταλλαγής ιδεών και ανάδειξης της έρευνας και της καινοτομίας στον τομέα της Εκπαίδευσης, της Διδασκαλίας και της Δια Βίου Μάθησης. Όπως αναφέρεται σχετικά, «σήμερα το σχολείο και οι εκπαιδευτικοί αντιμετωπίζουν προκλήσεις, όπως η ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών στην τάξη, η διαχείριση της πολυπολιτισμικότητας, η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης». Το Συνέδριο αναδεικνύει αυτές τις προκλήσεις και προσφέρει προοπτικές για την αντιμετώπισή τους  με οραματικό και ρεαλιστικό τρόπο, 

Το Συνέδριο φιλοξενεί διακεκριμένους προσκεκλημένους ομιλητές από Ελληνικά και ξένα Πανεπιστήμια, με διαπρεπή παρουσία στο χώρο της Εκπαίδευσης, της Διδασκαλίας και της Δια Βίου Μάθησης.