Το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών γιόρτασε 40 χρόνια δράσης

on .

xoreytiko

Aντάξια της σημαντικής πορείας του ήταν η μουσικοχορευτική παράσταση με την οποία το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Ιωαννιτών γιόρτασε τα 40 χρόνια παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της Ηπείρου και της Ελλάδας.

Οι χορευτές όλων των ηλικιών τίμησαν όλους όσοι πρόσφεραν στο Τμήμα από το 1984 και πιστοποίησαν για μια ακόμη φορά τη σημασία που αποδίδουν στις πολιτιστικές αξίες, που απορρέουν από την γνωριμία με την μουσικοχορευτική κληρονομιά Ηπειρωτών και Ελλήνων, με όσα η ίδια περιλαμβάνει. Σε αυτό το πλαίσιο εντασσόταν και η αθρόα προσέλευση στα Λιθαρίτσια και το θερμό χειροκρότημα εκατοντάδων θεατών, που ξεπέρασαν κάθε πρόβλεψη των διοργανωτών.

Στις σημαντικές και συγκινητικές στιγμές της εκδήλωσης περιλαμβάνονταν η βράβευση από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Πολιτιστικών Θεσμών και Εκδηλώσεων του Δήμου Ιωαννίνων Μηνά Πασχόπουλο, των τριών δασκάλων χορού του Τμήματος, εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής Ηλία Γκαρτζονίκα, Νίκο Νούσια και Βασίλη Ράπτη, που συμπλήρωσαν 40 χρόνια πολιτιστικής προσφοράς στο Τμήμα και την Ήπειρο, ενώ για 30 χρόνια διδάσκουν σε αυτό. Οι μουσικοί που συνόδεψαν τους χορευτές ήταν οι Βασίλης Παπαγεωργίου, Γιώργος Πατσούρας, Σωτήρης Κατσούρας, Βασίλης Τσίκας, Διαμαντής Παπαναστασίου, Σαράντης Δράμαλης και Αποστόλης Δούγαλης.