Τα εισιτήρια του αστικού επιδοτεί ο Δήμος Ζίτσας

on .

ASTIKO EISITHRIA

Την τιμή των εισιτηρίων του Αστικού ΚΤΕΛ επιδοτεί για μία ακόμη χρονιά ο Δήμος Ζίτσας εξασφαλίζοντας φθηνότερα εισιτήρια για τους επιβάτες της αστικής συγκοινωνίας. Συγκεκριμένα, ο Δήμος προχωρά στην υπογραφή σύμβασης με το Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, μετά από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για την επιδότηση των εισιτηρίων στα δρομολόγια αιχμής, δηλαδή πρωί και μεσημέρι, που μετακινείται ο μεγαλύτερος αριθμός των εργαζομένων και των μαθητών. Ταυτόχρονα, προστίθενται επιπλέον δρομολόγια για την εξυπηρέτηση των δημοτών καθώς και για να καλύπτονται όσο το δυνατόν περισσότερες Δημοτικές Κοινότητες.

«Η ευρεία αποδοχή της συγκεκριμένης δράσης από τους πολίτες μας οδήγησε, χωρίς δεύτερη σκέψη, να συνεχίσουμε τη συνεργασία με το αστικό ΚΤΕΛ και τη φετινή χρονιά, εξασφαλίζοντας για τους πολίτες καλύτερες υπηρεσίες με μικρότερο κόστος», αναφέρει ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος και προαναγγέλλει την υπογραφή σύμβασης και με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων.

 Συγκεκριμένα, για τους επιβάτες που μετακινούνται από τις Δ.Κ. Ροδοτοπίου, Άνω & Κάτω Λαψίστας, Γαρδίκιου με προορισμό την πόλη των Ιωαννίνων και αντίστροφα, η τιμή του εισιτήριου διαμορφώνεται για το κανονικό από 2,10 σε 1,60 ευρώ και για το μειωμένο από 1,10 σε 0,90 ευρώ. Από τις Δ.Κ. Ροδοτοπίου, Άνω & Κάτω Λαψίστας με προορισμό την Δ.Κ. Αγίου Ιωάννη (στάση Κολέμπα), η τιμή του εισιτήριου διαμορφώνεται για το κανονικό από 1,60 σε 1,20 ευρώ και για το μειωμένο από 0,90 σε 0,70ευρώ. Από τη Δ.Κ. Αγίου Ιωάννη με προορισμό την πόλη των Ιωαννίνων και αντίστροφα η τιμή του εισιτήριου διαμορφώνεται για το κανονικό από 1,60 σε 1,20 ευρώ και για το μειωμένο από 0,90 σε 0,70ευρώ. Από τις Δ.Κ. Ελεούσας και Βουνοπλαγιάς με προορισμό την πόλη των Ιωαννίνων και αντίστροφα, η τιμή του εισιτήριου διαμορφώνεται για το κανονικό από 1,60 σε 1,20 ευρώ και για το μειωμένο από 0,90 σε 0,70ευρώ. 

Στο μεταξύ, διατηρούνται τα τέσσερα δρομολόγια που συνδέουν τις Δ.Κ.  Ελεούσας, Ροδοτοπίου, Βουνοπλαγιάς και Ζωοδόχου με το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» και την πόλη των Ιωαννίνων καλύπτοντας έτσι και τις ανάγκες όσων διαμένουν στο συνοικισμό «Αμπελάκια» και κατά μήκος της παλαιάς Ε.Ο. Ιωαννίνων –Ηγουμενίτσας. Επίσης, διατηρούνται και τα τέσσερα δρομολόγια από Βουνοπλαγιά και Άγιο Ιωάννη με προορισμό την Ελεούσα, ενώ, κάθε Σάββατο προστίθενται δύο δρομολόγια από τη Δ.Κ. Ελεούσας προς τον προφήτη Ηλία. Τέλος, το δρομολόγιο από Γιάννενα προς Περίβλεπτο και αντίστροφα πραγματοποιείται μέσω Ελεούσας, προκειμένου να διευκολύνει τη μετακίνηση του επιβατικού κοινού προς την έδρα του Δήμου, με σκοπό την τόνωση της τοπικής οικονομίας και την εξυπηρέτηση των δημοτών.