Χωρίς θανατηφόρα τροχαία οι δρόμοι της Ηπείρου τον Μάιο!

on .

TROXONOMOS

 Να και μια καλή είδηση που προήλθε χθες από τον απολογισμό που δημοσιοποίησε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου για την οδική ασφάλεια. Τον Μάιο, αν και μήνας με αυξημένη κίνηση στους δρόμους, λόγω της πασχαλινής εξόδου, δεν καταγράφηκε κάποιο θανατηφόρο τροχαίο στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία συνολικά σημειώθηκαν 9 ατυχήματα (έναντι 16 τον Μάιο του 2023), από τα οποία ένα με σοβαρό τραυματισμό και οκτώ με ελαφρύ. Συνολικά καταγράφηκαν 12 παθόντες, έναντι 24 πέρυσι! Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν: •Παραβίαση προτεραιότητας •Ολισθηρότητα οδοστρώματος •Υπερβολική ταχύτητα •Είσοδος στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

8.445 παραβάσεις 

Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά 8.445 παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες, καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα ή επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του. 

Συγκεκριμένα, βεβαιώθηκαν 2.017 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα, 558 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας, 550 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 476 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας/αντικανονικό προσπέρασμα/αντικανονικό ελιγμό, 276 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 109 για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, 96 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και 14 για φθαρμένα ελαστικά. 

Σημειώνεται επίσης ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν 169 παραβάσεις για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, 40 παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και 858 παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.