Τέσσερις ανήλικοι απειλούσαν και εκβίαζαν συμμαθητή τους στα Γιάννενα

on .

SXOLIKH BIA

• Δικογραφία για σύσταση συμμορίας, ληστεία και εκβίαση σχηματίστηκε σε βάρος τεσσάρων ανηλίκων, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες το πρωί στα Γιάννενα από αστυνομικούς της Ασφάλειας.

Πρόκειται για μια υπόθεση ιδιαίτερα σοβαρή, που θα πρέπει να προβληματίσει έντονα την τοπική κοινωνία, καθώς αυξάνονται και στην περιοχή μας περιστατικά που αφορούν σοβαρή παραβατικότητα ανήλικων. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, από τις αρχές του προηγούμενου μήνα, οι κατηγορούμενοι (δυο 15χρονοι, ένας 14χρονος και ένας 13χρονος) σε καθημερινή σχεδόν βάση εξανάγκαζαν συμμαθητή τους με απειλές για τη σωματική του ακεραιότητα, να τους δίνει χρηματικά ποσά, τα οποία συνολικά ανέρχονται στο ύψος των 400 ευρώ! Στο πλαίσιο της υπόθεσης κατασχέθηκαν τα κινητά τους τηλέφωνα, ενώ συνελήφθησαν και οι μητέρες των ανηλίκων για παραμέληση της εποπτείας τους. Όλοι επρόκειτο να οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Τέτοια περιστατικά, δυστυχώς, στις μέρες μας δεν είναι μεμονωμένα. Αντίθετα αυξάνονται συνεχώς, γι’ αυτό και οι νέοι που υφίστανται τέτοιου είδους βία, θα πρέπει να μιλούν ανοιχτά, είτε στους γονείς τους είτε στους εκπαιδευτικούς. Επίσης έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία η ειδική πλατφόρμα stop-bullying.gov.gr στην οποία μπορούν να υποβάλλονται καταγγελίες από γονείς και μαθητές για περιστατικά ενδοσχολικής βίας.