Στα… κάγκελα οι αξιωματικοί της Ηπείρου για την επιχειρούμενη κατάργηση του αμετάθετου

on .

ASTYNOMIKOI DROMOS

• Έντονα αντιδρά η Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας Ηπείρου στην δρομολόγηση από την Κυβέρνηση τροποποίησης του Προεδρικού Διατάγματος για τις τοποθετήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις και λοιπές μετακινήσεις αστυνομικού προσωπικού, με σκοπό την κατάργηση του αμετάθετου των Αστυνομικών Υποδιευθυντών.

Όπως μεταξύ άλλων αναφέρει σε επιστολή της προς τους βουλευτές της Ηπείρου (την υπογράφουν ο Πρόεδρος Θ. Κολιοπάνος και ο Γεν. Γραμματέας Χριστοφ. Κολιός) «το γεγονός αυτό ξυπνά μνήμες από το σκοτεινό παρελθόν που ήθελε τον αστυνομικό έρμαιο της βούλησης «κομματαρχών» και πειθήνιο όργανό τους…».

Σε άλλο σημείο αναφέρει ότι «παρά τη δέσμευση του ίδιου του πρωθυπουργού για ανταμοιβή των παρεχομένων υπηρεσιών στην 5ετή κυβερνητική πορεία της ΝΔ, δεν έχει υπάρξει κάποια ευνοϊκή ρύθμιση για την Ελληνική Αστυνομία, ούτε καν εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων για τους μισθούς των αστυνομικών. Παρατηρούμε, λοιπόν ενεοί να γίνεται προσπάθεια ισοπέδωσης του μοναδικού κεκτημένου ετών που προσδίδει μια αξιοπρεπή υπηρεσιακή πορεία στον Έλληνα Αξιωματικό.

»Σαν να μην έφταναν ήδη οι βεβαρημένες οικογενειακές υποχρεώσεις, τα ακανόνιστα ωράρια εργασίας, οι παγωμένοι μισθοί και η ασφυκτική μέγγενη των δανείων, έρχεται τώρα και η οριστική διάλυση της οικογένειας και μάλιστα από αυτούς που βαυκαλίζονται την προστασία της. Προβάλλεται, τέλος, προσχηματικά ως μέλημά τους η ασφάλεια της Αθήνας, λες και η επαρχία έχει λυμένα τα προβλήματα αστυνόμευσης».

Παράλληλα, καλεί τους κυβερνητικούς βουλευτές να απαντήσουν αν τους βρίσκει σύμφωνους η συγκεκριμένη δρομολογούμενη τροποποίηση του κώδικα μεταθέσεων και αν όχι, ποιες είναι οι προθέσεις τους σχετικά με την ακύρωσή της, αλλά και τους βουλευτές της Αντιπολίτευσης να ενημερώσουν για την θέση των κομμάτων τους.

«Σε ένα μείζον θέμα για τις ζωές μας δεν χωρούν μισόλογα ή επιφανειακές προσπάθειες επικοινωνιακού χαρακτήρα. Μάλλον δεν έχει γίνει αντιληπτό ότι για τον Έλληνα Αξιωματικό η οικογένεια αποτελεί κόκκινη γραμμή και το να τίθεται από κάποιους υπό απειλή εν τέλει απειλεί το δικό τους πολιτικό μέλλον», σημειώνει η Ένωση κλείνοντας την ανακοίνωσή της.