Έντεκα συλλήψεις για ναρκωτικά τις τελευταίες δύο εβδομάδες στην Ήπειρο

on .

PERIPOLIKO

• Πρωταρχική, άμεση και διαρκή προτεραιότητα αποτελεί για την ΕΛ.ΑΣ. Ηπείρου η καταπολέμησης της διακίνησης ναρκωτικών, γι’ αυτό και οι υπηρεσίες της αξιοποιούν κάθε πληροφορία. 

Οι περιπολίες και οι δράσεις σε καθημερινή βάση φέρνουν και τα ανάλογα αποτελέσματα. Χαρακτηριστικό είναι ότι κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες συνελήφθησαν συνολικά 11 άτομα. 

Ειδικότερα, πρόκειται για 10 ημεδαπούς και έναν αλλοδαπό, που «πιάστηκαν» σε 8 διαφορετικές περιπτώσεις για κατοχή - κατά περίπτωση -  μικροποσοτήτων και φυτών κάνναβης, μικροποσότητας ηρωίνης και ναρκωτικώνχαπιών. Πιο συγκεκριμένα συνελήφθησαν 7 ημεδαποί και 1 αλλοδαπός στα Γιάννενα και από ένας ημεδαπός σε Άρτα, Θεσπρωτία και Πρέβεζα. 

 Έκλεψαν υπερήλικη…

Δύο γυναίκες, οι οποίες κατηγορούνται για κλοπή, που έλαβε χώρα το πρωί του Σαββάτου στην πόλη των Ιωαννίνων, συνελήφθησαν την Κυριακή από αστυνομικούς της Ασφάλειας. 

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενες προσέγγισαν υπερήλικη και αφού απέσπασαν την προσοχή της, αφαίρεσαν το πορτοφόλι της, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ.  

Συνελήφθη για επικίνδυνη οδήγηση 

Σε περιοχή της Άρτας συνελήφθη ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη οδήγηση και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Ειδικότερα, ο συλληφθείς έγινε αντιληπτός από τους αστυνομικούς να οδηγεί μοτοσικλέτα, παραβιάζοντας ερυθρό σηματοδότη, ενώ αγνόησε σήμα στάσης των αστυνομικών επιχειρώντας να διαφύγει τον αστυνομικό έλεγχο, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Τελικά, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τη μοτοσικλέτα και ύστερα από αλκοτέστ στο οποίο υποβλήθηκε διαπιστώθηκε ότι ο κατηγορούμενος οδηγούσε υπό την επίδραση οινοπνεύματος, ενώ επιπλέον στερούνταν και άδειας ικανότητας οδήγησης.

Έκλεβαν ναούς…

Από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας ταυτοποιήθηκαν ημεδαπός και ημεδαπή, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και απόπειρα κλοπής, που έγιναν στις 15 Μαΐου. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι διέρρηξαν δύο ναούς σε διαφορετικά χωριά της Άρτας, αφαιρώντας στην μία περίπτωση από αυτές μικρό χρηματικό ποσό από το παγκάρι. 

Ανήλικος έκλεψε κινητό 

Άμεσα εξιχνιάστηκε κλοπή που έγινε στην Άρτα. Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ανήλικος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία, ενώ επιπλέον κατηγορείται η μητέρα του για παραμέληση της εποπτείας του. Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος, εισήλθε σε κατάστημα και αφαίρεσε από τον ιδιοκτήτη, χωρίς να γίνει αντιληπτός, το κινητό του τηλέφωνο. 

Πυροβολούσε άσκοπα…

Στη Θεσπρωτία συνελήφθη ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Όπως καταγγέλθηκε, ο κατηγορούμενος λίγη ώρα πριν την σύλληψή του προέβη σε άσκοπους πυροβολισμούς, με κυνηγετική καραμπίνα. Από την έρευνα που ακολούθησε στο σημείο περισελλέχθηκαν 14 κάλυκες κυνηγετικού φυσιγγίου, ενώ στην οικία του ημεδαπού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο κυνηγετικά όπλα.