Ο Δήμαρχος Ζίτσας στηρίζει το αίτημα για επίσημο εορτασμό του «ΟΧΙ» στο Καλπάκι

on .

KALPAKI STRATIOTHS MNHMEIO

• Τη στήριξή του, στο Δήμο Πωγωνίου που με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου διεκδικεί την καθιέρωση του επίσημου εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου 1940, εκφράζει με ανοιχτή επιστολή του ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχ. Πλιάκος. 

Στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πωγωνίου Γρηγόρη Μποντίνη και το Δήμαρχο Κώστα Καψάλη, ο κ. Πλιάκος αναφέρει: «Με αφορμή την απόφαση που λάβατε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να διεκδικήσετε την καθιέρωση του επίσημου εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Δήμο Πωγωνίου, θέλω με την παρούσα επιστολή να εκφράσω τη συμπαράστασή μου και να σας δηλώσω πως ενώνω και εγώ τη φωνή μου με το δίκαιο αίτημά σας. Το αίτημα αυτό αποτελούσε και δική μου διαχρονική άποψη την οποία είχα μεταφέρει και στα συλλογικά όργανα της Αυτοδιοίκησης, καθώς θεωρώ παράληψη της πολιτείας όλα αυτά τα χρόνια να μη μεταφέρει τον επίσημο εορτασμό του έπους του ’40 στα μαρτυρικά χώματα του Καλπακίου και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Πωγωνίου που αποτέλεσαν το «θέατρο» σφοδρών συγκρούσεων στη διάρκεια του Ελληνοϊταλικού πολέμου και οι άνδρες της VIII Μεραρχίας με απαράμιλλο σθένος και αυτοθυσία να καθηλώσουν τις ιταλικές δυνάμεις πραγματοποιώντας το δικό τους άθλο γράφοντας με το αίμα τους χρυσές σελίδες στην ιστορία της χώρας μας.

»Ταυτόχρονα, σας ενημερώνω πως στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζίτσας θα καταθέσω πρόταση ώστε το Σώμα με ψήφισμά του να στηρίξει την προσπάθεια που καταβάλετε και να δικαιωθεί το διαχρονικό αίτημα όχι μόνο των Πωγωνήσιων αλλά και όλων των Ηπειρωτών».