Το Πανεπ. Ιωαννίνων τιμά σήμερα τους Τρεις Ιεράρχες

on .

PANEPISTHMIO IOANNINON

Γιορτή των Τριών Ιεραρχών και ημέρα αφιερωμένη στα Ελληνικά Γράμματα είναι η σημερινή, η οποία θα τιμηθεί από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με την καθιερωμένη εορταστική εκδήλωση (7 μ.μ.) στο Αμφιθέατρο του Συνεδριακού Κέντρου «Κάρολος Παπούλιας», στην Πανεπιστημιούπολη.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με τον χαιρετισμό της Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγήτριας Άννας Κ. Μπατιστάτου, ενώ τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας θα εκφωνήσει ο Καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Λουδοβίκος, με θέμα: «Ο τέχνο-πίθηκος και η αλήθεια: Το ερώτημα για έναν νέο ανθρωπισμό».

Θα ακολουθήσει απονομή τιμής στα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας που αφυπηρέτησαν το περασμένο έτος, καθώς και απονομή βραβείου στον πρώτο εισαχθέντα φοιτητή του Τμήματος Φιλολογίας από την οικογένεια του αείμνηστου Ομότιμου Καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής και πρ. Αντιπρύτανη Γεωργίου Σαββαντίδη.

Και μουσικό πρόγραμμα

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μουσικό πρόγραμμα από τον Βυζαντινό Χορό του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Ο Βυζαντινός Χορός του Τμήματος Μουσικών Σπουδών αποτελείται από τους φοιτητές: Μιχαήλ Βελεγράκη, Φώτη Γερόπουλο, Χρήστο Ζέζα, Γιώργο Καμάτσο, Μάξιμο Καραμβαλάση, Μιλτιάδη Κόρδα, Ανδρέα Κούρτη, Γιώργο Πλαστήρα, Νίκο Ποταμούση, Ανδρέα Σαμαρά, Ανδρέα Φούκα.

Διδασκαλία - Επιμέλεια Μουσικών Κειμένων - Διεύθυνση Βυζαντινού Χορού Τμήματος Μουσικών Σπουδών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: Δρ. Δημοσθένης Φιστουρής 

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας μέσω του συνδέσμου: https://diavlos.grnet.gr/uoi την προγραμματισμένη ημέρα και ώρα.

Μνημόσυνο για τους Ευεργέτες…

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία θα τελεστεί σήμερα, Τρίτη, γιορτή των Τριών Ιεραρχών, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Αρχιμανδρειό, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μαξίμου.

Με την ολοκλήρωση θα ψαλεί και Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των Διδασκάλων και των Ευεργετών της πόλης των Ιωαννίνων και της Ηπείρου.