Ι. Στέφος και Στεφ. Ζούμπας στην Ένωση Περιφερειών

on .

PERIFEREIA HPEIROY

• Τους εκπροσώπους στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) εξέλεξε κατά την χθεσινή συνεδρίασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου.

Από την παράταξη της πλειοψηφίας εξελέγησαν οι Ιωάννη Κατέρη και Παναγιώτα Μητροκώστα και από τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης οι Ιωάννης Στέφος και Στέφανος Ζούμπας.

Στη συνέχεια εξελέγησαν τα μέλη των Επιτροπών του Περιφερειακού Συμβουλίου.

- Συγκεκριμένα στην Επιτροπή Περιβάλλοντος εκλέχτηκαν: 

Από την παράταξη της πλειοψηφίας τακτικά μέλη οι: Χάρης Λαζάνης, Χριστόδουλος Παπαρούσης, Ελένη Περιστέρη, Αικατερίνη Αρλέτου, Πρόδρομος Γαϊτανίδης, Μαργαρίτα Γκογκάκη. 

Από τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης τακτικά μέλη οι: Θεόδωρος Κορωναίος, Θεοχάρης Λιούρης, Κωνσταντίνα, Ζέκα – Πάσχου, Σπυρίδων Υφαντής.

- Στην Επιτροπή Κοινωνικών Θεμάτων:

Από την παράταξη της πλειοψηφίας τακτικά μέλη οι: Παναγιώτα Μητροκώστα, Βασίλειος Βλέτσας, Κωνσταντίνος, Κίτσιος, Μαργαρίτα Γκογκάκη, Αναστασία, Σίμου-  Τάσιου, Χάρης Λαζάνης. 

Από τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης οι: Σάββας Δημητριάδης, Άλκης Παπαχρηστάκης, Γεώργιος Πρέντζας και Μαγδαληνή Τάτση.

«Η συναίνεση ανταμείβεται…»

Καυστικά σχολίασε την εκλογή των εκπροσώπων της Περιφέρειας Ηπείρου στην ΕΝΠΕ, η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση». 

Όπως μεταξύ άλλων, αναφέρει σε χθεσινή ανακοίνωσή της «Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά τέσσερις περιφερειακοί σύμβουλοι της πλειοψηφούσας παράταξης της ΝΔ στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ψήφισαν τους περιφερειακούς συμβούλους του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ ώστε οι τελευταίοι να εκλέξουν αντιπρόσωπους στο συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών. 

»Με αυτή την επιλογή, η ΝΔ «θυσίασε» έναν επιπλέον αντιπρόσωπο που θα μπορούσε να εκλέξει από την Ήπειρο για να εξασφαλίσει την εκλογή των αντιπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ στο κεντρικό «συνδικαλιστικό» όργανο των αιρετών στις Περιφέρειες. Φυσικά τέτοιες θυσίες δεν γίνονται χωρίς ανταλλάγματα. Η συναίνεση που προσφέρουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ , διαφάνηκε ήδη από την τελετή ορκωμοσίας, άρχισε να υλοποιείται στην πρώτη συνεδρίαση της περιφερειακής επιτροπής και επισημοποιήθηκε σήμερα (σ.σ. χθες).

»Προφανώς και δεν μας εκπλήσσει αυτή η συνδιαλλαγή, αφού πρόκειται για κόμματα που υπηρετούν την ίδια πολιτική».