Έστησε ρακοκάζανα και το γλέντησε το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών

on .

TSIPOYRO GIORTH KOSMHRA 20 11 23

Με μια εκδήλωση, που συμπληρώνει φέτος 22 χρόνια και σηματοδοτεί, συμβολικά, την έναρξη της νέας καλλιτεχνικής - εκπαιδευτικής χρονιάς, συνεχίζει την πορεία  του το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, που φέτος διανύει την 39η χρονιά λειτουργίας.

Πρόκειται για την Γιορτή Απόσταξης Τσίπουρου, που έχει εξελιχτεί σε θεσμό για τα Γιάννινα και πραγματοποιήθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο παραδοσιακό χώρο, στην Κοσμηρά. Όπως κάθε χρόνο, οι ίδιοι οι ενήλικοι χορευτές με τις οδηγίες των δασκάλων εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής, Ηλία Γκαρτζονίκα και Νίκου Νούσια, έστησαν τα ρακοκάζανα, έφτιαξαν παραδοσιακά εδέσματα από ηπειρωτικά αγροτικά προϊόντα και γλέντησαν πάνω σε παραδοσιακούς ρυθμούς και τραγούδια, ιδίως του «κύκλου του κρασιού». Παράλληλα, στη φετινή εκδήλωση, έγινε παρουσίαση του τρόπου της απόσταξης και δόθηκαν ενδιαφέροντα στοιχεία, που την αφορούν, από τον Βασίλη Σιώζο, ο οποίος μαζί με τους Κώστα και Βούλα Γιώτη προσέφεραν, για μια ακόμη χρονιά, το χώρο με τον εξοπλισμό για την εκδήλωση.

Το παραδοσιακό γλέντι, που έλαβε χώρα ως φυσιολογική εξέλιξη μιας τέτοιας γιορτής, συνόδεψαν οι μουσικοί Μιχάλης Μπραχόπουλος, Λάμπρος Παπακώστας, Βασίλης Τσίκας και Κώστας Μπραχόπουλος.