Μερική εκκένωση έγινε χθες στο «Χατζηκώστα»

on .

XATZHKOSTA

• Προγραμματισμένη άσκηση μερικής εκκένωσης του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» έλαβε χώρα χθες το πρωί σύμφωνα με το Επιχειρησιακό σχέδιο «Σώστρατος» και στα πλαίσια της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης του προσωπικού του ιδρύματος στην αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών.

Στην άσκηση με την επωνυμία «Διώνη», η οποία διήρκησε δύο ώρες, έλαβαν μέρος η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η ΕΜΑΚ, η Αστυνομία, το ΕΚΑΒ Ιωαννίνων και ο Ε.Ε.Σ.. Σύμφωνα με το σενάριό της, μετά από εισήγηση της Επιτροπής Εκκένωσης του Νοσοκομείου ο Διοικητής ζήτησε από το ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ την ενεργοποίηση Σχεδίου για τη μερική εκκένωσή του και τη μεταφορά ασθενών σε σκηνικό καταυλισμό.

Δόθηκε εντολή να εφαρμοστεί το κόκκινο επίπεδο Επιχειρησιακού Σχεδίου Εκκένωσης Νοσοκομείου «Σώστρατος», το οποίο προέβλεπε την εκδήλωση έκτακτης ανάγκης από σεισμική δόνηση με εκδήλωση πυρκαγιάς, 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο την περιοχή Ζίτσας Ιωαννίνων, εξαιτίας της οποίας θα πρέπει να γίνει μερική εκκένωση του Νοσοκομείου μέσω εξόδων διαφυγής γρήγορα και με ασφάλεια -χωρίς τη χρήση ανελκυστήρων. Οι ασθενείς μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε σκηνικό καταυλισμό που στήθηκε στον προαύλιο χώρο του «Χατζηκώστα», ενώ έγινε απεγκλωβισμός εργαζόμενων και επισκεπτών από το δεύτερο όροφο του κτιρίου, από το ασανσέρ και κατάσβεση πυρκαγιάς στο Αιματολογικό Εργαστήριο. Η άσκηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία.