Καμιά μέριμνα για την οριοθέτηση του Λούρου και άλλων ποταμών της Ηπείρου

on .

PLATANIA LOYROS

Στο στόχαστρο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» βρέθηκε για μια ακόμη φορά η περιφερειακή αρχή Ηπείρου, με αφορμή την άρνησή της να θέσει στη σημερινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου το θέμα της οικολογικής καταστροφής του Λούρου, που είχε σαν αποτέλεσμα να επιβληθεί στην Περιφέρεια πρόστιμο 180.000 ευρώ. Το αίτημα που είχε κατατεθεί από την παράταξη του Γ. Πρέντζα και το είχαν συνυπογράψει και οι άλλες παρατάξεις, πλην ΠΑΣΟΚ, τελικά δεν πέρασε, με τη ΛΑ.ΣΥ. να ερμηνεύει τη στάση αυτή ως αποδοχή ενοχής από την περιφερειακή αρχή!

«Το θέμα επανέρχεται μετά το τελικό πόρισμα του υπουργείου Περιβάλλοντος. Πόρισμα που πιστοποιεί τις κατ’ εξακολούθηση  εγκληματικές παραλείψεις της περιφερειακής αρχής στην αντιπλημμυρική προστασία του Ηπειρώτικου λαού και στην προστασία των ποτάμιων οικοσυστημάτων», τονίζει μεταξύ άλλων, σε χθεσινή ανακοίνωσή της η ΛΑ.ΣΥ. 

Και συνεχίζει: «προφανώς και δεν πρόκειται για παράλειψη. Δεν "παράπεσε" το αίτημα στο πίσω μέρος κάποιου συρταριού. Απόδειξη τούτου αποτελεί το γεγονός ότι συνεχίζεται μέχρι και σήμερα η απαράδεκτη πρακτική των έργων χωρίς μελέτες και οι ανεξέλεγκτες απολήψεις οικοδομικών υλικών από τους εργολάβους με τις "ευλογίες" της Περιφέρειας αλλά επίσης και το γεγονός ότι δεν λαμβάνεται καμία μέριμνα για την οριοθέτηση του Λούρου ή των υπολοίπων ποταμών της Ηπείρου. Κανένα πραγματικό αντιπλημμυρικό έργο στα ποτάμια δεν σχεδιάζεται και δεν υλοποιείται».