Καιρός είναι να δοθεί επίδομα και στους αστυνομικούς των γηπέδων

on .

ASTYNOMOI GHPEDO

Επίδομα στους αστυνομικούς που φυλάνε τα γήπεδα, κατά την διάρκεια των ποδοσφαιρικών αγώνων προανήγγειλε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου. Το γεγονός ότι οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έχουν επιφορτιστεί με μια υπηρεσία που κανονικά θα έπρεπε να επιβαρύνει τις Π.Α.Ε. των ομάδων, έχει απασχολήσει έντονα τις τάξεις των ενστόλων πολλές φορές, με τα συνδικαλιστικά τους όργανα να έχουν εκφράσει επίσημα τις διαμαρτυρίες τους προς την Πολιτεία. 

Τα μέτρα εξάλλου που λαμβάνονται στα γήπεδα είναι δρακόντεια, ενώ συνηθισμένη είναι η εικόνα και στα Γιάννενα με διμοιρίες των ΜΑΤ πολλές φορές να περιφρουρούν εντός κι εκτός γηπέδων για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων. Την δυσαρέσκειά της είχε εκφράσει και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ιωαννίνων, ζητώντας τη λήψη μέτρων από την Πολιτεία για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας. Όπως τόνιζε, ο αστυνομικός έχει στην ουσία μετατραπεί σε υπάλληλο των Π.Α.Ε. και έχει απομακρυνθεί από την κυρία αποστολή του, που είναι η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες.

Σε προχωρημένες συζητήσεις…

Έρχεται λοιπόν τώρα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου και εξαγγέλλει την καταβολή ειδικού επιδόματος για τους αστυνομικούς που είναι επιφορτισμένοι με τους ελέγχους στα γήπεδα. Μιλώντας το Σάββατο στον ΣΚΑΪ, αποκάλυψε ότι είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με το Υπουργείο Οικονομικών. «Είμαστε με τους εκπροσώπους των αστυνομικών σε διαρκή συζήτηση και διάλογο. Και οι αστυνομικοί, ανάμεσα στους υπόλοιπους δημόσιους υπαλλήλους και λειτουργούς, θα επωφεληθούν από τις αυξήσεις που θα έχουμε από 1/1/2024.  Ό,τι καλύτερο μπορεί να γίνει για την Ελληνική Αστυνομία στα πλαίσια δημοσιονομικών αναγκών της χώρας, θα γίνει. Αυτό που είναι ώριμο και που μπορώ να το πω είναι ότι βρισκόμαστε σε προχωρημένες συζητήσεις με το Υπουργείο Οικονομικών για να υπάρχει ένα επίδομα για τους αστυνομικούς που είναι στο πεδίο, για τους ελέγχους στα γήπεδα. Είναι κάτι το οποίο είναι δίκαιο, επιβαρύνονται με μία υπηρεσία η οποία είναι πολύ σημαντική, αποτελεί μία κανονικότητα για τους ανθρώπους που είναι στα ΜΑΤ, σε άλλες υπηρεσίες των μέτρων. Είμαστε σε πολύ ώριμες συζητήσεις με το Υπουργείο Οικονομικών να υπάρξει μία επιπλέον αμοιβή για αυτή την υπηρεσία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τις κάμερες 

Σχετικά με τις κάμερες σώματος και οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ., ο υπουργός ανέφερε ότι «εξασφαλίζουν και τον αστυνομικό και τον πολίτη. Είναι μία απαραίτητη υπηρεσία. Κάμερες θα φέρουν πάνω από 2.500 - 3.000 αστυνομικοί που θα είναι στο πεδίο και στα περιπολικά. Για τις υπόλοιπες κάμερες, είναι σε εξέλιξη μία ομάδα εργασίας η οποία επεξεργάζεται προδιαγραφές, σημεία και παραβάσεις που θέλουμε να βλέπουμε. Είμαστε σε πλήρη συνεργασία με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Σε όλα τα επίμαχα σημεία που πρέπει θα εγκατασταθούν, αξιοποιώντας και την εμπειρία ξένων πρωτευουσών…».