Νέα χρηματοδότηση ύψους 13,8 εκατ. ευρώ προς τους ΟΤΑ

on .

AYTOKINHTO PLYMMHRA

Νέα έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 13,8 εκατ. ευρώ προς τους ΟΤΑ αποφάσισε το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση και αποκατάσταση ζημιών από φυσικές καταστροφές.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου δημοσιεύτηκε η τροποποίηση της πρόσκλησης του υπουργείου Εσωτερικών, στον άξονα προτεραιότητας 2.4 «Πρόληψη και διαχείριση κινδύνων», με τίτλο «Πρόγραμμα φυσικών καταστροφών για τους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού», η οποία αφορά πρόσθετη έκτακτη χρηματοδότηση, ύψους 13,8 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, η πρόσκληση τροποποιήθηκε ώστε να συμπεριληφθεί νέα έκτακτη χρηματοδότηση προς δήμους, δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης-αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) και Περιφέρειες, προκειμένου οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις φυσικών καταστροφών, με έμφαση στις επιπτώσεις της κακοκαιρίας «Daniel» και «Elias». Αθροιστικά,  μέχρι σήμερα, η έκτακτη χρηματοδότηση προς τους ΟΤΑ, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, την κακοκαιρία «Daniel» και «Elias» και άλλες φυσικές καταστροφές, ανέρχεται σε 118,6 εκατ. ευρώ.