Ενημερωτικές εκδηλώσεις σήμερα και αύριο στα Γιάννενα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

on .

DIABHTHS METRHSH

• Παγκόσμια Ημέρα κατά του Διαβήτη η 14η Νοεμβρίου και η Εθελοντική Ομάδα «Δίψακος» θα πραγματοποιήσει ενημερωτική εκδήλωση σήμερα, Δευτέρα και ώρα 6 μ.μ. στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών.

Θα χαιρετίσουν ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών και η κ. Αντιγόνη Γιώτη, Πρόεδρος της Εθελοντικής Ομάδας «Δίψακος». Εισηγήσεις θα κάνουν η Νίκη Παυλάκη, νοσηλεύτρια Επιτήρησης Λοιμώξεων στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα», ο Γιάννης Σουπιός, κλινικός διαιτολόγος – διατροφολόγος, Αντιπρόεδρος Νοσοκομείου - Κ.Υ. Φιλιατών, ο Κωνσταντίνος Παππάς, καρδιολόγος, Διευθυντής ΕΣΥ, Β΄ Καρδιολογική Κλινική Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, ο Στυλιανός Τίγκας, αναπληρωτής καθηγητής Ενδοκρινολογίας - Διευθυντής Ενδοκρινολογικής Κλινικής & Διαβητολογικού Κέντρου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και ο Βασίλης Τσιμιχόδημος, καθηγητής Παθολογίας Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων.

Η εκδήλωση θα κλείσει με τη Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων «Νικόλαος Δούμπας» σε μουσική διεύθυνση Νεκτάριου Παπαγεωργίου. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Ο Ερυθρός Σταυρός 

Για την αξία της πρόληψης, της έγκαιρης διάγνωσης και της σωστής διαχείρισης του διαβήτη θα πραγματοποιήσει ενημέρωση το Περιφερειακό Τμήμα Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού αύριο, Τρίτη (09.00 έως 13.00) στο Πάρκο «Αίγλη», (πεζόδρομος Σπ. Κατσαδήμα), έναντι του Δικαστικού Μεγάρου.

Στο πλαίσιο αυτό, οι νοσηλεύτριες του Τομέα Υγείας του Ε.Ε.Σ Ιωαννίνων, καθώς και εθελοντές, θα ενημερώνουν το κοινό για τους τρόπους με τους οποίους όλοι μπορούμε να προλάβουμε τον διαβήτη και τις επιπλοκές του. «Η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη χρησιμεύει για να υπενθυμίζει σε όλους ότι ο Σακχαρώδης Διαβήτης είναι μία ολοένα αυξανόμενη παγκόσμια απειλή για την υγεία. Η πρόληψη, η έγκαιρη διάγνωση και η σωστή διαχείριση, διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα ζωής και στην αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης από τη νόσο», τονίζεται σχετικά σε ανακοίνωση του τοπικού Ερυθρού Σταυρού.