Πάνω από 400 σύνεδροι στο Πανελλήνιο Παιδαγωγικό Συνέδριο

on .

PAIDAGOGIKO SYNEDRIO

• Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν χθες οι εργασίες του 12ου Πανελλήνιου Συνεδρίου με τίτλο «Ελληνική Παιδαγωγική και Εκπαιδευτική Έρευνα», το οποίο διοργανώθηκε από την Παιδαγωγική Εταιρεία Ελλάδος σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Οι σύνεδροι ξεπέρασαν τους 400, εκ των οποίων η πλειονότητα ήταν εισηγητές. Οι 29 θεματικές ενότητες κάλυψαν ένα πολύ μεγάλο μέρος της θεματολογίας των Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών επιστημών, με εισηγητές, κυρίως νέους ερευνητές και επιστήμονες, οι οποίοι, με τις εισηγήσεις τους, παρουσίασαν υψηλού επιπέδου και πολύ ενδιαφέροντα ερευνητικά ευρήματα. Με την έννοια αυτή, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση (την υπογράφουν ο Αντιπρόεδρος της Παιδαγωγικής Εταιρείας Χαράλαμπος Κωνσταντίνου και ο Πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Χαρίλαος Ζάραγκας) δόθηκε η δυνατότητα ανάδειξης αυτοδύναμης και νέας γνώσης, η οποία δεν είναι μόνο αξιόπιστη και χρήσιμη για την ανάπτυξη και πρόοδο της Παιδαγωγικής επιστήμης και των συναφών με αυτήν επιστημών αλλά και την ίδια την εκπαίδευση, τον σχεδιασμό της εκπαιδευτικής πολιτικής και την ίδια την κοινωνία, από την οποία μπορεί να αξιοποιηθεί ποικιλοτρόπως. 

Οι διοργανωτές απευθύνουν θερμές ευχαριστίες προς όλους τους εισηγητές και συμμετέχοντες, τους εθελοντές και τους χορηγούς που συνέβαλαν στην αποτελεσματική και επιτυχημένη ολοκλήρωση των εργασιών του συγκεκριμένου Συνεδρίου και, ασφαλώς, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.