Πλούσιος ο απολογισμός, μεγάλη η συμμετοχή στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Δερματολογίας

on .

MPARKHS IOANNHS

• Με υψηλά ποσοστά προσέλευσης ολοκληρώθηκε στα Γιάννενα το 1ο Διεθνές Συνέδριο Δερματολογίας & Αφροδισιολογίας που διοργάνωσε η Ελληνική Δερματολογική & Αφροδισιολογική Εταιρεία από κοινού με τη Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία Κύπρου. 

Στην Τελετή Έναρξης του Συνεδρίου παρευρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Σταυρούλα Τσιάρα, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων Θεόδωρος Παπακώστας και ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Σπυρίδων Κονιτσιώτης, ο οποίος κήρυξε και την έναρξη των εργασιών του. Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος της ΕΔΑΕ Ιωάννης Μπάρκης και των επίσημοι προσκεκλημένοι. Στη συνέχεια ακολούθησαν ενδιαφέρουσες ομιλίες των Απόστολου Κατσίκη, Ομότιμου Καθηγητή Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με θέμα «Γιάννενα: Διάλογος με την Ιστορία και τον Χρόνο» και Φώτη Ραπακούση, ιδρυτή και Διευθυντή του Μουσείου Αλή Πασά και Επαναστατικής Περιόδου με θέμα «Αλή Πασάς και Ελληνική Επανάσταση», που παρουσίασαν σημαντικά σημεία της ιστορίας, της παράδοσης και της φυσικής ομορφιάς της πόλης των Ιωαννίνων. 

Ο Ι. Μπάρκης, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, ανέφερε πως το 1ο Διεθνές Συνέδριο Δερματολογίας & Αφροδισιολογίας συνδιοργανώθηκε από κοινού με την Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία Κύπρου, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας της ΕΔΑΕ, με στόχο η συνεργασία αυτή να γίνει θεσμός και να επαναληφθούν στο μέλλον πολλές τέτοιες επιστημονικές συναντήσεις. Τόνισε επιπλέον ότι στο συνέδριο καταξιωμένοι συνάδελφοι από την Ελλάδα και την Κύπρο, πανεπιστημιακοί, ιδιώτες, νοσοκομειακοί και στρατιωτικοί ενημέρωσαν με εύπεπτο και δελεαστικό τρόπο, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις και τα σύγχρονα δεδομένα που αφορούν στη διάγνωση, στη διερεύνηση, στην έρευνα και στη θεραπευτική των Δερματικών και Αφροδισίων νοσημάτων.

Κλείνοντας, ο Πρόεδρος της ΕΔΑΕ τόνισε: «Είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός να παρακολουθούμε την ειδικότητα της Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας χρόνο  με το χρόνο να προοδεύει εντυπωσιακά, να εξελίσσεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, να εμπλουτίζεται με νέα φάρμακα, με νέα εμβόλια, με νέα ιατροτεχνολογικά προϊόντα και με νέες τεχνολογίες αιχμής και έτσι σήμερα οι ‘Έλληνες Δερματολόγοι να έχουν τα εφόδια, την ικανότητα και τη γνώση να βοηθούν τους ασθενείς τους όσο ποτέ άλλοτε στο παρελθόν και να μπορούν να τους προσφέρουν αξιόπιστες, επιστημονικά αποδεκτές και κυρίως ασφαλείς θεραπευτικές λύσεις, σε πλείστα όσα προβλήματα της Κλινικής και της Αισθητικής Δερματολογίας».