Σημαντικός ο έγκαιρος εμβολιασμός πολιτών για γρίπη και κορωνοϊό

on .

EMBOLIO

Την ανάγκη για έγκαιρο, εντός του Νοεμβρίου, αντιγριπικό εμβολιασμό, δεδομένου ότι από τα μέσα Δεκεμβρίου ως και τον Μάρτιο παρατηρείται στη χώρα μας έξαρση των κρουσμάτων γρίπης, επισημαίνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος. 

Όπως αναφέρει σε χθεσινή ανακοίνωσή του οι πολίτες άνω των 60 ετών, οι υγειονομικοί, όσοι προσέχουν μικρά παιδιά και ηλικιωμένους, οι διαμένοντες σε κλειστές δομές, οι ανοσοκατασταλμένοι και οι χρόνια και σοβαρά πάσχοντες προηγούνται στον αντιγριπικό εμβολιασμό, ενώ χρήσιμο είναι να συζητήσουν με τον ιατρό τους, το ενδεχόμενο εμβολιασμού, όλοι ανεξαιρέτως οι πολίτες.

Την ίδια στιγμή, ο ΠΙΣ σημειώνει πως οι γιατροί πρέπει να τονίσουν στους πολίτες πως όσοι είχαν εμβολιαστεί πριν από έξι μήνες για τον κορωνοϊό είναι ακάλυπτοι και επιβάλλεται να κάνουν εκ νέου εμβόλιο. «13.000 εμβολιασμοί την ημέρα κατά του SARS-CoV-2 είναι πολύ λίγοι», τονίζει χαρακτηριστικά.

Και προσθέτει ότι η διενέργεια του επικαιροποιημένου εμβολίου για τις τελευταίες μεταλλάξεις του SARS- CoV-2 είναι επιβεβλημένη σύμφωνα με τη σύσταση από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για όλους τους άνω των 60 ετών, τους υγειονομικούς, αλλά και για κάθε άλλο πολίτη που επιθυμεί να προστατευθεί.